30 Ağustos 2009 Pazar

DOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI

Yapımı kolay ve lezzetli...


MALZEMELER

-2 çay bardağı arpa şehriye
-3 adet sivribiber
-2 adet domates
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 adet soğan
-1 tatlı kaşığı salça
-Tuz- karabiber
-Maydonoz

YAPILIŞI
Sıvıyağ tencereye alınır.Küp küp doğranan soğanlar ilave edilerek kavrulur.Küçük doğradığımız biberler de eklenerek kavurmaya devam edilir.Soğanlar pembeleşince salça eklenir.Ardından
kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domateslerde eklenerek soğanlarla karıştırılır.10 su bardağı kadar suyuda tencerimize ilave edip şehriye eklenir.Çorbamız kaynayınca ve şehriyeler açılmaya başlayınca ateşten alınır.Üzerine ince kıyılmış maydonoz ile süslenir.Servise sıcak olarak sunulur.AFİYET OLSUN:)
(BU TARİFİ TEL ŞEHRİYEYLE DE YAPABİLİRSİNİZ.)

27 Ağustos 2009 Perşembe

ACEM ÇORBASI


MALZEMELER

-1,5 su bardağı kırmızı mercimek
-2 çorba kaşığı un
-1çorba kaşığı tereyağı
-1,5 su bardağı süt
-2 adet soğan
-Yarım çay baradağı sıvıyağ

YAPILIŞI

Mercimek yıkanarak tencereye alınır.Üzerini 4 parmak aşacak kadar su koyularak mercimekler pişirilir ve ateşten alınır.Diğer tarafta un ,tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur ateşten indirilip soğutulur.Un meyanesine sütü ilave ederek karıştırılır ve pişen mercimeklere eklenerek blender yardımıyla iyice çırpılır.Küçük küçük doğradığımız
soğanlar sıvıyağda açık kahverengini alana kadar kavrulur.Kavrulan soğanlar Çorbanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.AFİYET OLSUN:)

26 Ağustos 2009 Çarşamba

TEL ŞEHRİYELİ UN ÇORBASI


MALZEMELER
-3çorba kaşığı un
-1 çay bardağı tel şehriye
-1 tatlı kaşığı salça
-1 kase yoğurt
- 2 Çay bardağı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı nane
-tuz -karabiber
-5 bardak su
YAPILIŞI
1 çay bardağı sıvı yağ tencereye koyulur ve unda eklenerek kavrulur.Un sararmaya başlayınca salçası eklenir.Salçada eriyip kavrulunca 5 bardak su ve tel şehriyeler eklenir.Tuz ve karabiberi ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir.Kaynayan Çorbaya çırptığımız yoğurt eklenir.5 Dakika yoğurtla birlikte de karıştırarak pişirilir ve ateşten alınır.Diğer tarafta küçük bir tavaya 1 çay bardağı sıvıyağ (biraz tereyağıda eklenebilir) koyulur.Yağ ısınınca nane ilave edilir ve bir kere karıştırılıp ateşten alınır.Hazırladığımız çorbanın üzerine dökülür ve servise sıcak olarak sunulur.AFİYET OLSUN:)

LinkWithin