31 Ekim 2010 Pazar

GÜVEÇTE MENEMEN


          Yaz mevsiminin vazgeçilmez yemeği olan menemeni güveçte denediniz mi?güveçte pişen yemeklerin daha lezzetli olduğuna inanıyorum.Üzerindeki kaşar peyniri de  farklı bir lezzet oluşturuyor.Kış mevsimine girmeden ve domatesler bitmeden denemenizi öneriyorum:)Menemende soğan kullanmıyorum ama siz soğan ve farklı baharatlarla tatlandırabilirsiniz.

MALZEMELER
-500 gr.domates
- Yarım çay bardağı sıvıyağ 
-2 yemek kaşığı tereyağı
-6 -7 adet yeşil biber
-tuz karabiber 
-4 adet yumurta
-3-4 dal maydonoz
-Rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI
-Orta boy bir güveç kabına  sıvıyağ koyulur. Üzerine doğranmış biberler eklenir.
-Biberler kavrulunca küp doğranmış, kabukları soyulmuş domatesler ve  tuz karabiber ilave edilir.
-Domatesler suyunu  hafifçe çekmeye başladığında ve yumuşadığında üzerine yumurtalar kırılır.Hafif karıştırılarak kıyılmış maydonoz eklenir.
-Yumurtalar pişince tek kişilik güveç kaplarına alınır.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilerek fırında 10 dakika kadar pişirilir.


25 Ekim 2010 Pazartesi

FIRINDA ELMA DİLİMİ PATETES

                                          
               Patetes kızartmasını sanırım sevmeyen yoktur.Fakat sağlıklı beslenme açısından da uzak durmaya çalışırız.tarifimiz fırında yapılıp ,kızartma tadında olan bir tariftir.Et ve tavuk yemekleri yanında aperatif olarak sunabilirsiniz.Değişik baharatlarla tatlandırarak farklı lezzetler oluşturabilirsiniz.

MALZEMELER
-5-6 adet  ince kabuklu  patetes
-1 çay bardağı sıvıyağ
-Tuz
-İsteğe göre sarımsak ve baharatlar

YAPILIŞI
-Patetesler bir fırça yardımıyla yıkanıp temizlenir.
-Kabukları soyulmadan elma dilimi şeklinde doğranır.
-Yağ ve tuzla harmanlanır.
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek 180 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN:)

LinkWithin