31 Ekim 2010 Pazar
GÜVEÇTE MENEMEN
Yaz mevsiminin vazgeçilmez yemeği olan menemeni güveçte denediniz mi?güveçte pişen yemeklerin daha lezzetli olduğuna inanıyorum.Üzerindeki kaşar peyniri de farklı bir lezzet oluşturuyor.Kış mevsimine girmeden ve domatesler bitmeden denemenizi öneriyorum:)Menemende soğan kullanmıyorum ama siz soğan ve farklı baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
MALZEMELER
-500 gr.domates
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı tereyağı
-6 -7 adet yeşil biber
-tuz karabiber
-4 adet yumurta
-3-4 dal maydonoz
-Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
-Orta boy bir güveç kabına sıvıyağ koyulur. Üzerine doğranmış biberler eklenir.
-Biberler kavrulunca küp doğranmış, kabukları soyulmuş domatesler ve tuz karabiber ilave edilir.
-Domatesler suyunu hafifçe çekmeye başladığında ve yumuşadığında üzerine yumurtalar kırılır.Hafif karıştırılarak kıyılmış maydonoz eklenir.
-Yumurtalar pişince tek kişilik güveç kaplarına alınır.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilerek fırında 10 dakika kadar pişirilir.
25 Ekim 2010 Pazartesi
FIRINDA ELMA DİLİMİ PATETES
Patetes kızartmasını sanırım sevmeyen yoktur.Fakat sağlıklı beslenme açısından da uzak durmaya çalışırız.tarifimiz fırında yapılıp ,kızartma tadında olan bir tariftir.Et ve tavuk yemekleri yanında aperatif olarak sunabilirsiniz.Değişik baharatlarla tatlandırarak farklı lezzetler oluşturabilirsiniz.
MALZEMELER
-5-6 adet ince kabuklu patetes
-1 çay bardağı sıvıyağ
-Tuz
-İsteğe göre sarımsak ve baharatlar
YAPILIŞI
-Patetesler bir fırça yardımıyla yıkanıp temizlenir.
-Kabukları soyulmadan elma dilimi şeklinde doğranır.
-Yağ ve tuzla harmanlanır.
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek 180 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN:)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)