28 Kasım 2010 Pazar

ZEYTİN EZMELİ ÇÖREKLER


                       ZEYTİNLİ LEZZETLERİ SEVENLER İÇİN PRATİK BİR TARİF...KAHVALTIDA,ÇAY SAATLERİNDE SEVDİKLERİNİZLE PAYLAŞACAĞINIZ PUF PUF KABARAN GÜZEL BİR TATDA OLUYOR.KABATMA TOZUNUZU MUTLAKA MAHLEPLİ SUSAMLI OLANDAN KULLANIN.MARKETLERDE   BULABİLİRSİNİZ.BULAMAZSANIZ 1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP EKLEYEBİLİRSİNİZ.
GELELİM TARİFİMİZE:)

MALZEMELER
- 2yumurta(1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılır.) 
- 4 su bardağı un
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 paket kabartma tozu( mahlepli susamlı )
-Zeytin ezmesi

YAPILIŞI
-Malzemeler bir kaba alınarak  yoğrulur.
-5-6 bezeye ayrılır.
-Her beze tek tek dikdörtgen şeklinde 1 cm kalınlığında oklavayla açılır.
-Arasına zeytin ezmesi sürülür.
-Rulo yapılır ve  3-4 cm uzunluğunda kesilerek fırın tepsisine dizilir.
-Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpiştirilerek 180 derecede pişirilir.

22 Kasım 2010 Pazartesi

TAHİNLİ UN KURABİYESİ


Tahinli helva tadında nefissss bir kurabiyeyi sizlerle paylaşıyorum.Bu kurabiyenin özelliği ceviz büyüklüğünde olmasıdır.Daha büyük yapmamanızı öneririm.Saklama kaplarında ağzı kapalı olarak,uzun süre bayatlamadan kalabiliyor.
MALZEMELER
-1 su bardağı tahin
-1su bardağı sıvıyağ
-1su bardağı pudra şekeri
-1 paket kabartma tozu
-4 su bardağı un

YAPILIŞI
Tahin, sıvıyağ ve pudra şekerini mikserle biraz çırpın.Çırpılan malzemeye elenmiş un, kabartma tozu ekleyerek elde yoğurun.Yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve damla şekli verin.Yağlı kağıt serilmiş  fırın tepsisine yerleştirin.180 derece ısıda üstü beyaz kalacak şekilde pişirin.AFİYET OLSUN:)



9 Kasım 2010 Salı

İÇ BAKLALI TAVUKLU PİLAV


Pirinçle yapılan pilav sade haliyle bile güzel olur.İçine katılan malzemelerle daha da bir güzelleşir lezzeti.Bu tarifte tek başına, yanına bir baska yemek olmadan ayranla veya salatayla yenebilecek güzel bir lezzet.Bakla zamanı gelince ayıklayıp deepfrezde saklarsanız kış mevsiminde de  bu tarifi yapabilirsiniz.:)


MALZEMELER
-300 Gr kuşbaşı tavuk
-2 kase pirinç
-1.5 su bardağı taze iç bakla
-1 adet soğan
-Dereotu
-Tuz-karabiber
-Sıvıyağ ve tereyağ

YAPILIŞI
Pirinç sıcak suyla ıslatılmış olarak 3-4 saat kadar bekletilir.Tencereye tereyağını ve sıvıyağını ekleyerek eritilir.Tavuk eklenerek karabiber ilavesiyle sotelenir.Daha sonra kabuğundan soyulan, iç kabuğundanda çıkarılmış  taze iç bakla ve kuş gözü doğranmış soğanlar ilave edilerek sotelemeye devam edilir. Soğuk suda yıkanarak süzülen pirinçler  ilave edilir.Pirinçler 5 dakika yağda kavrulur.Üzerine pirincinize uygun miktarda  su ve tuz koyularak kısık ateşte pişirilir.Piştikten sonra 10 dakika demlenmesi beklenerek kıyılmış dereotu ile harmanlanır.Sıcak olarak servise sunulur.AFİYET OLSUN:)

7 Kasım 2010 Pazar

BULGURLU KADINBUDU KÖFTE

BULGURLU KADINBUDU KÖFTE
(MALATYA YÖRESEL)


Kadınbudu köfte pirinçle olurda bulgurla olmaz mı? İşte size değişik bir kadınbudu köfte tarifi...Aslında Malatya'lı olarak  bu köfteyi biz içli köfteden artan hamurdan yaparız.Adına da şapalak köfte deriz.:)İçli köfteden daha çok sevdiğim bir lezzettir.Şiddetle tavsiye ediyorum.Kadınbudu köfte kadar yumuşak olmuyor özelliği hamurunun biraz sert olmasıdır. Bu köfteleri hazırlayıp una bulayıp deepfreezde uzun süre saklayabilirsiniz.Buzluktan çıkar çıkmaz tekrar una yumurtaya bulayıp direk çözdürmeden kızgın yağda kızartabilirsiniz.

MALZEMELER
-300 gr yağsız kıyma
-3 su bardağı köftelik bulgur
-2 adet kuru soğan
-2 yumurta
-Tuz-karabiber

PANE İÇİN
-1 kase un
-2 yumurta
-Kızarmak için sıvıyağ

YAPILIŞI
-Bulgur 1 su bardağı  ılık suyla ıslatılır.(10-15 dakika beklenir.)
-Bulgurun içine kıyma,rendelenmiş soğan,yumurta,tuz,karabiber eklenir.
-İçli köfte hamuru gibi sert bir hamur olana kadar yoğrulur.Yoğururken bulgurun etle kaynaşması için  azar azar su ilave edilebilir.
-Hamurdan bir sıkım alarak elde 1cm kalınlığında oval şekil verilir.
-Hazırlanan köfteler önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak sıvıyağda kızartılır.AFİYET OLSUN:)

3 Kasım 2010 Çarşamba

BİBERLİ MANTAR SOTE


Yemeklerin yanında garnitür olarak kısa sürede hazırlayacağınız  pratik bir tariftir.İçine katılan malzemeleri çeşitlendirerek farklı bir lezzet oluşturabilirsiniz.Üzerine farklı soslar deneyebililirsiniz.Denerseniz beni de lütfen haberdar edin :)

MALZEMELER
-500gr mantar
-6-7 adet  sivribiber
-4-5 adet kırmızıbiber 
-1 adet haşlanmış havuç
-4-5 kaşık sıvıyağ
-tuz-karabiber
-4-5 dal maydonoz

YAPILIŞI
-Mantarlar temizlenir,ortadan ikiye bölünür.
-Kırmızıbiberler ve havuçlar ortalama  2 cm kalınlığında 3- 4 cm uzunluğunda kesilir.
-Sivri biberler de 3-4  cm uzunluğunda ortadan bölmeden kesilip hazırlanır.
-Yağ koyulan tavada önce biberler sotelenir.Sonra havuçlar en son olarakta mantarlar eklenerek sotelenir.
-Tuz ve karabiberle tatlandırılır.Üzerine maydonoz ilave edilerek  servise sunulur.AFİYET OLSUN:))

LinkWithin