Çayla beraber misafirlerinize yapmanız için nefis bir poğaça tarifini paylaşmak istiyorum.Bu poğaçanın özelliği, fırından hemen çıkınca sıcak olarak sunulması gerekiyor.Çıtır çıtır yemeye doyamayacağınız bir tarif.Şiddetle tavsiye ediyorum:)İç malzemesini içli köftenin iç harcı gibi hazırladım.Siz dilerseniz patatesli ve peynirli de yapabilirsiniz, ama benim tavsiyem kıymalı harçtır:)
MALZEMELER
-2 adet yumurta (akı üzeri için ayrılır)
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-125 gr (yarım paket) margarin veya tereyağı
-1 tatlı kaşığı sirke
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı tuz
-2 su bardağı kadar un (yumuşak bir hamur olması gerekiyor.Göz kararı ayarlayabilirsiniz)
İç harcı
-300 gr kıyma
-2 adet soğan
-Tuz karabiber
-Sıvıyağ
-İnce kıyılmış ceviz
(patatesli ve peynirli harçlada yapabilirsiniz.)
-1 su bardağı galeta unu
YAPILIŞI
-Kıyma ve soğan sıvıyağda kavrulur.Tuzu ve karabiberi eklenerek soğumaya bırakılır.
-Hamur malzemesi yoğurma kabına alınarak yumuşak bir hamur elde edilir.
-Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine harç koyularak yuvarlak şekil verilir.
-Hazırlanan poğaçalar önce yumurta akına daha sonra galeta ununa batırılır.
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
-180 derece fırında pişirilir.Sıcak olarak servise sunulur.