20 Şubat 2011 Pazar

GALETA UNLU KIYMALI ÇITIR POĞAÇA


Çayla beraber misafirlerinize yapmanız için nefis bir poğaça tarifini paylaşmak istiyorum.Bu poğaçanın özelliği, fırından hemen çıkınca sıcak olarak  sunulması gerekiyor.Çıtır çıtır yemeye doyamayacağınız bir tarif.Şiddetle tavsiye ediyorum:)İç malzemesini içli köftenin iç harcı gibi hazırladım.Siz dilerseniz patatesli ve peynirli de yapabilirsiniz, ama benim tavsiyem kıymalı harçtır:)

MALZEMELER
-2 adet yumurta (akı üzeri için ayrılır)
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-125 gr (yarım paket) margarin veya tereyağı
-1 tatlı kaşığı sirke
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı tuz
-2 su bardağı kadar un (yumuşak bir hamur olması gerekiyor.Göz kararı ayarlayabilirsiniz)

İç harcı
-300 gr kıyma
-2 adet soğan
-Tuz karabiber
-Sıvıyağ
-İnce kıyılmış ceviz
(patatesli ve peynirli harçlada yapabilirsiniz.)
-1 su bardağı galeta unu

YAPILIŞI
-Kıyma ve soğan sıvıyağda kavrulur.Tuzu ve karabiberi eklenerek soğumaya bırakılır.
-Hamur malzemesi yoğurma kabına alınarak yumuşak bir hamur elde edilir.
-Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine harç koyularak yuvarlak şekil verilir.
-Hazırlanan poğaçalar önce yumurta akına daha sonra galeta ununa batırılır.
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
-180 derece fırında pişirilir.Sıcak olarak servise sunulur.
 

10 Şubat 2011 Perşembe

ÇÖKELEK SALATASI


Sabah kahvaltısına alternatif olarak hazırlayacağınız pratik bir tariftir.İçine farklı ilavelerle de renklendirebilirsiniz.

MALZEMELER
-250 gr çökelek
-2-3 dal taze soğan
-6-7 dal maydonoz
-3 kaşık zeytinyağı
-bir kaç damla limon suyu

YAPILIŞI
-Maydonoz ve taze soğan ince doğranarak çökeleğe katılır.
-Tuzsuzsa tuz eklenir zeytinyağı ve bir kaç damla limon suyu da ilave edilerek harmanlanır.AFİYET OLSUN :)

6 Şubat 2011 Pazar

PESTO SOSLU PATATES SALATASI



KISA BİR ARADAN SONRA MERHABAAAAA:).....

             Bir süredir blogumdan ve sizlerden ayrı kaldım.Arkadaşlarında hadi artık demesiyle çok ara vermeden döndüm ve hemen  pratik salata tarifini sizlerle paylaşıyorum.:)
             Pesto sos,makarna ve salatalarda artık çok yaygın kullanılmaya başladı.Benimde severek tükettiğim bir sos haline geldi.Orjinal tarifi yazdım ama ben evdeki malzemelerle uygun olanları tamamlayarak sosu hazırladım.Sizde bu şekilde yapabilirsiniz.Aslında sarmısak,zeytinyağı ve fesleğen üçlüsünün tadını alıyorsunuz.Çam fıstığı eklemeyebilirsiniz.Parmesan her an evde bulunmuyor bunun yerine de kaşar peyniri kullanabilirsiniz.


MALZEMELER
-5 Adet patates
-2 dal taze soğan
-7-8 dal maydonoz
-1 adet limon
-Tuz -karabiber

Pesto sos için :
-5-6 dal taze fesleğen (  kuru fesleğen kullandım) 
-1 çay bardağı zeytinyağı  
-Yarım çay bardağı  parmesan peyniri (çok ince rendelenmiş kaşar peyniri kullandım )
-Yarım çay bardağı kavrulmuş çam fıstığı
-1-2 diş sarmısak

-Süslemek için kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
-Patatesler yıkanıp haşlanır.İri küpler halinde doğranır.
-Diğer tarafta pesto sos malzemesi rondoya alınıp çekilerek püre haline getirilir.
-Doğranan patatesler bir kaba alınır.Üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydonoz eklenir.
-Son olarak hazırlanan pesto sosa limon,tuz ve karabiber eklenir.
-Patateslerin üzerine dökülürek harmanlanır.
-Üzeri maydonoz ve kırmızıbiberle süslenerek servise sunulur.AFİYET OLSUN:)

LinkWithin