7 Temmuz 2011 Perşembe

TİRAMİSU

TİRAMİSU

UZUNNNNNNNN BİR ARADAN SONRA HERKESE MERHABA:)

MALZEMELER

Keki için:
-4 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-3 yemek kaşığı kakao
-Yarım çay bardağı sıvıyağ

(Önce şeker ve yumurtalar çırpılır.Ardından diğer malzemeler eklenerek çırpmaya devam edilir.Yuvarlak veya dikdörtgen kek kalıbını yağlayarak malzeme kalıba alınır.Pişirilir.)
(hazır kek tabanıdakullanabililirsiniz)

Muhallebi malzemesi
-2 yumurta
-4 yemek kaşığı şeker
-3 yemek kaşığı un
-3 su bardağı süt
-1 kutu labne peyniri

(Labne peyniri hariç,bütün malzeme mikserle çırpılır.Ocakta pişirilir.Muhallebi ağzı kapatılarak soğumaya bırakılır.Son olarak labne peyniri ilave edilerek çırpılır.)

Keki ıslatmak için
-Yarım fincan süt,yarım fincan ılık su
-1yemek kaşığı nescafe
-1 çay kaşığı şeker

Yapılışı
Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilir.Kesilen iki parçada nescafe karışımıyla ıslatılır.Hazırlanan muhallebinin yarısı kekin arasına koyulur.Kestiğimiz kekin ikinci parçası  üzerine kapatılır.Kalan muhallebi kekin üzerine dökülerek kenarından akması sağlanir.Dolapta 3-4 saat dinlendirilir.Servis sırasında üzerine her tarafı kapanacak şekilde kakao elenir.AFİYET OLSUN:)

LinkWithin