26 Nisan 2012 Perşembe

ACIBADEMLİ KEK



            Pratik ve lezzetli bir kek için acıbademin hoş aromalı tarifini denemenizi öneriyorum.Bu tarifi hazır keklede hazırlayabilirsiniz.Fakat damakta unutulmayan bir tat bırakmasını istiyorsanız keki de kendiniz yapmalısınız:)İki aşamada piştiği için keki ikinci aşamada fırınlarken yanmamasına dikkat ediniz ve biraz kalın tabanlı kalıpları tercih ediniz.

MALZEMELER
-3 yumurta
-1su bardağı un
-1su bardağı şeker
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-1  paket kakao (3 yemek kaşığı kadar)
-Yarım çay bardağı su

Üst malzemesi
-1 çay bardağı hindistan cevizi
-1 çay bardağı çekilmiş fındık
-1 çay bardağı sıvıyağ
-Yarım çay bardağı şeker
-1 yumurta
-4-5 damla dr oetker acıbadem aroması (aroma çok keskin olduğu için 4-5 damladan fazla ilave etmeyin)
-1 çay bardağı çikolata damlası

HAZIRLANIŞI
-Kek malzemesi çırpılarak kelepçeli kek kalıbında pişirilir.
-Üst malzemesinin hepsi karıştırılır ve pişen kekin üzerine yayılır.
-Üzerine çikolata damlaları serpiştirilir.
-Tekrar fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN:)

LinkWithin