8 Ocak 2010 Cuma

AŞURE

Her yıl aşure ayını sabırsızlıkla beklerim.Nedense sadece aşure ayında pişmesi gerekiyormuş gibi bu ay dışında pek yapamıyoruz.Aşure benim için ve sanıyorum ki herkes için harika bir lezzet özel bir tattır.:)
MALZEMELER

-2 su bardağı buğday
-1 su bardağı nohut
-1 su bardağı kuru fasulye
-yarım su bardağı kuru üzüm
-10 adet kuru kayısı -incir
-2 adet elma
- yarım su bardağı süt
-1çay bardağı pirinç
- 5 su bardağı şeker (isteğe göre azaltılabilir.)

üzerini süslemek için

-tarçın -kuru kayısı
-incir -nar
-kuşüzümü -dolmalık fıstık
-fındık ceviz

YAPILIŞI

Akşamdan buğdaylar sıcak su ile bir taşım kaynatılır ve suda sabaha kadar bekletilerek tekrar pişirilir.Akşamdan ıslatılmış nohut ve fasulyede ayrı ayrı düdüklüde haşlanır.Haşlanan buğdayın üstüne sıra ile önce yıkanan pirinç ,ardından küp doğranmış elmalar eklenerek pişirilir.Ardından nohut ve fasulyeler ilave edilir.En son sütü ve şekerini ilave edilerek kapatmaya yakın üzüm ve doğranan kayısılar eklenir. En son suyu,şekeri ve kıvamı kontrol edilir.Kaselere alınarak soğuduktan sonra fındık,ceviz v.s ile süslenir.AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin