27 Ağustos 2009 Perşembe

ACEM ÇORBASI


MALZEMELER

-1,5 su bardağı kırmızı mercimek
-2 çorba kaşığı un
-1çorba kaşığı tereyağı
-1,5 su bardağı süt
-2 adet soğan
-Yarım çay baradağı sıvıyağ

YAPILIŞI

Mercimek yıkanarak tencereye alınır.Üzerini 4 parmak aşacak kadar su koyularak mercimekler pişirilir ve ateşten alınır.Diğer tarafta un ,tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur ateşten indirilip soğutulur.Un meyanesine sütü ilave ederek karıştırılır ve pişen mercimeklere eklenerek blender yardımıyla iyice çırpılır.Küçük küçük doğradığımız
soğanlar sıvıyağda açık kahverengini alana kadar kavrulur.Kavrulan soğanlar Çorbanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin