26 Ağustos 2009 Çarşamba

TEL ŞEHRİYELİ UN ÇORBASI


MALZEMELER
-3çorba kaşığı un
-1 çay bardağı tel şehriye
-1 tatlı kaşığı salça
-1 kase yoğurt
- 2 Çay bardağı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı nane
-tuz -karabiber
-5 bardak su
YAPILIŞI
1 çay bardağı sıvı yağ tencereye koyulur ve unda eklenerek kavrulur.Un sararmaya başlayınca salçası eklenir.Salçada eriyip kavrulunca 5 bardak su ve tel şehriyeler eklenir.Tuz ve karabiberi ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir.Kaynayan Çorbaya çırptığımız yoğurt eklenir.5 Dakika yoğurtla birlikte de karıştırarak pişirilir ve ateşten alınır.Diğer tarafta küçük bir tavaya 1 çay bardağı sıvıyağ (biraz tereyağıda eklenebilir) koyulur.Yağ ısınınca nane ilave edilir ve bir kere karıştırılıp ateşten alınır.Hazırladığımız çorbanın üzerine dökülür ve servise sıcak olarak sunulur.AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin