15 Ocak 2009 Perşembe

ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE
(MALATYA YÖRESEL)


MALZEMELER

-500 gr ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış nohut
-2 su bardağı unlu bulgur(yarma)Malatya Pazarı Market'lerinde bulabilirsiniz.
-1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
-1 yemek kaşığı erik ekşisi veya nar ekşisi
-1 yemek kaşığı salça
-2 adet kuru soğan
-Tuz

YAPILIŞI
Bulgur, tuz ve suyla yoğrulup misket büyüklüğünde yuvarlanır.Diğer tarafta yağda küp doğranmış soğan ve salça kavrulur.Üzerine 7-8 bardakkadar su koyularak tuz ve yuvarlanan köfteler içine atılır.Pişince haşlanmış nohut, mercimek ve erik ekşisi eklenir.Son olarak ıspanak eklenerek 5 dakika pişirilir.Sıcak olarak yanında kuru soğan veya yeşil soğanla servise sunulur.( çorba kıvamında olmalıdır.koyu olursa pişerken fazla su eklenmelidir.) AFİYET OLSUN:)

3 yorum:

şehnaz dedi ki...

bende yaparım bu yemeği..ve çok severiz...ama ben azıcıkta kıyma koyuyorum...iyiki hatırlattın yapayım...sevgiler canım..

TÜLİN dedi ki...

kıymalı hiç denemedik Şehnaz'cığım.Bizim yöresel yemeğimizdir. denemek lazım kıymalısınıda güzel olur:)

Pembe Tatlar dedi ki...

oo harika ya ellerine sağlık canım...

Mutlu pazarlar..:)

LinkWithin