MALZEMELER
-2 su bardağı pilavlık bulgur
-1su bardağı tel şehriye
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
YAPILIŞI
*Tavaya yağ koyularak şehriyeler kavrulur.
*Bulgur eklenip kavurmaya devam edilir.
*Üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklenir.
*Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN::)
28 yorum:
tülincim ellerine sağlık pilavın ve soten muhteşem görünüyır.tam benm sevdiğim bir menü oluşturmuşsun.sevgiler
Immmm nefis görünüyor... ellerine sağlık. :)
Bende bulguru çok severim. Sunumun nefis görünüyor. Ellerine sağlık
Canım,
ellerine sağlık.İkiside muhteşem görünüyor.
Sevgiyle kal.
Pilav hemde tel şehriyeli. Favorimdir eline sağlık Tülincim.
TÜLİNCİM ELLERİNE SAĞLIK TATLIM...HİÇ DENEMEMİŞTİM AMA MÜKEMMEL GÖRÜNÜYOR....SEVGİLER CANIM...
mm nefis görünüyor canım ellerine sağlık.
canım bulguru hiç şehriyeli yapmamıştım denemek lazım demekki
eline sağlık...
Tek kelime ile süper! Zaten bayılırım bulgur pilavına:) Ellerine sağlık. Tabak da şahane görünüyor:) Çok öptüm:)
Canım çok hoş olmuş,ellerine sağlık,sevgilerrrrr....
Canım harika bir tabak hazırlamışsın
ellerine sağlık.Pilavı aynı şekilde bende çok yaparım.Tabağı aldım kaçıyo
rum arama:))Öpüyorum...
Ellerine saglik canim benim, bulguru bu sekilde hic denemedim, bundan sonra insallah.... Afiyetler olsun, sevgilerimle,
Tülincim selamm.Ne kadar lezzetli bir tabak olmuş.Geçen gün yorumu kaldır demiştin ya canımın içi.Yorum tek nasıl kaldırılıyor beceremedim.O yüzden hepsini kaldırdım.Görüşmek üzere...
çok faydalı bir yemek olmuş eline sağlık tülincim:)kalp şeklindeki krep tavasını sormuşsun bursa kipa dan alındı
sevgiler
Tülincim güzel yorumların için çok teşekkür ederim bana içinden ne geliyorsa diyebilirsin. Benim için fark etmez . Yeni teman hayırlı olsun. Bulgur pilavın da nefis sunum harika eline sağlık.Sevgiler..
En sevdiğim şey bulgur adaşım,ellerine sağlık....Bulgurum düşer bazen hemen bulgurlu birşeyler yaparım....Pilav enfes görünüyor....
Şablonun değişmiş ,güle güle kullan....
Of of, görüntü, sunum harikaa.
Canim benim, bloguma biraktigin yorumuna cok tesekkür ediyorum.... Senin de pilavin harika görünüyor, ellerine saglik... Sevgilerimle,
Yaşamın her alanından seçtiğim yazıları, yazarlarının izniyle "Bloglardan Seçmeler" adlı sitemde yayınlıyorum.
İzniniz olursa sizin çalışmalarınızdan seçtiklerimi de, kaynak göstererek yayınlamak istiyorum.
İyi günler dileğiyle.
Sabahattin Gencal
şehriyeyi genelde pirinç pilavında kullanırım, bulgurda denememiştim, afiyetler olsun, sevgiler...
Canım bulgura hiç hayır demem,ellerine sağlık,çok hoş görünüyor.Sevgilerrrr....
Hımmmmmmm
çok güzel ellerine sağlık canım bulguru çok severim yaz kış her yemeğin yanına yakışıyor özellikle yazın bol domates ve biberli ama şehriyelide çok güzel ara sıra bende yaparım hatta iyiki aklıma getirdin buhafta sonu yapayım :))
Sevgiler kocaman ve iyi hafta sonu dilerim..
ne kadar basit ve lezzetli bir tarif, ellerinize sağlık
mmmmhhhhhhhh nefis görünüyor hayatım ellerine sağlık öğlene ne yesem die düşünüyordum iyi oldu burda elma yedim ama sanalda senin tabağı götürdüm:)))) öpüyorum sevgilerimle
bulguru hiç bu şekilde denememiştim değişik bir alternatif ellerinize sağlık
Kandiliniz mübarek olsun sağlık mutluluk huzur diliyorum..
ellerine sağlık canım,nefisss görünüyor
sevgi dolu öpücükler
ellerine sağlık harika görünüyor canım çekti bu tabağı görünce valla
sevgilerimle
Yorum Gönder