BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR GRATEN
MALZEMELER
-1 kg karnabahar
Beşamel Sos İçin:
-3 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı un
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı tereyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI
Karnabahar küçük parçalara ayrılarak tuzlu suda haşlanır.Haşlanan karnabaharlar fırın kabına alınır.Diğer tarafta yağ eritilirek un kavrulur.Hafif sararmaya başlayınca süt eklenir.tuzunuda ilave ederek muhallebi kıvamında pişirilir.Haşlanan karnabaharların üzerine hazırlanan beşamel sos dökülür.Son olarak kaşar peyniri de üzerine gezdirilerek fırında pişirilir.Sıcak olarak servise sunulur.AFİYET OLSUN :)
20 yorum:
Karnabahar olsunda nasıl olursa olsun ama en lezzetlisini yapmışsın sen arkadaşım elleine sağlık....
ellerine sağlık tatlım nefis görünüyor..
HARİKA OLMUŞ TÜLİNCİM...ELLERİNE SAĞLIK...BENDE KARNIBAHARI ÇOK SEVENLERDENİM...
Bayılırım karnabahara..hemde her türlüsüne :))
Immm Enfes görünüyor, mutlaka deniycem :)
Ellerine sağlık :))
Canim bana ziyarete gelmissin gelmissin.Bende sana geldim..Ne güzel ne hos bir sayfan var.Böyle sayfalarda dolasmaktan büyük keyif alirim ben.
Berlinden sevgiler
Görüntü herşeyi anlatmış ellerine sağlık...
Sevgili Tülin, ziyaretin için çok teşekkürler.. bende hemen iadeyi ziyarette bulunmak istedim..Fırsat buldukça bloğunu okuyacağım.. artık bende izleyici oldum ama kızımın adresi ile kayıt olmuşum. Neyse bende yardım alarak olacağım sevgiler, görüşmek ümidiyle daha iyilere inşallah...
ellerine sağlık görüntü harika.sayfandaki herşey çok güzel gözüküyor.
lazanyana, pizzana, keklerine ve bu lezzete bayıldım tatlım. Ellerine sağlık, sevgilerimle..
Görüntüsü nefis olmuş. Her şekliyle çok severim. Ellerine sağlık Tülin. Görüşmek üzere. Sevgiler..
TÜLİNCİM BANA MAİL ATMIŞSIN...AMA BENİM SAYFAMDA BİR SORUN GÖRÜNMÜYOR...SORUN OLSAYDI BUGÜN ARKADAŞLAR YORUM BIRAKAMAZLARDI...BAZEN BLOGERR DADA SORUN OLABİLİYOR....BENCE ÖYLE BİRŞEYDİR...BENDE SENİN SIKI TAKİPÇİNİM...SEVGİLER.....
Merhaba .Ellerinize sağlık harika görünüyor.Sevgiler.
şükran, serap,paşakızı,ebruli tatlar,Ballı Cimcime:)yeni arkadaşlar bloguma hoşgeldiniz.:)güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
sevgili adaşım Tülin.Tatesalım:)ve Şehnaz'cığım benım karnabaharla pek aram yok sadece bu tarifi yaptığımda yiyorum.Herkesin seevmesi ne güzel:)sevindim
kalp kurabiye,ayşem,emine ve esra arkadaşlarım.yorumlarınız için tşk edıyorum.herzaman takipçinizim.:))sevgiler
Merhaba Tülin,
Karnıbahar'ı bü şekilde pişirince börek gibi oluyor.İş yerimde çok sık yiyorum.Ama evde yapmadım.Ellerine sağlık.Görüntü harika.
Sevgiler*
teşekkür ederim Hadiye'ciğim:)sevgiler
karnıbaharın her çeşidini severim ellerine sağlık canım güzel omuş
mmmhh nefis gözüküyor, ellerine sağlık...epeydir pişirmemi bekleyen karnabaharlar var dolapta..bugun bu tarifi denemek istiyorum inşaallah..paylaşımın için teşekkürler...
Karnabahar 'ın içine ayrıca kavrulmuş havuç , soğan ve kıymada koyup deneyin aynı tarifi ..süper bir tat olor..
Yorum Gönder