1 Şubat 2010 Pazartesi

BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR GRATEN

MALZEMELER
-1 kg karnabahar
Beşamel Sos İçin:
-3 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı un
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı tereyağ
-1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
Karnabahar küçük parçalara ayrılarak tuzlu suda haşlanır.Haşlanan karnabaharlar fırın kabına alınır.Diğer tarafta yağ eritilirek un kavrulur.Hafif sararmaya başlayınca süt eklenir.tuzunuda ilave ederek muhallebi kıvamında pişirilir.Haşlanan karnabaharların üzerine hazırlanan beşamel sos dökülür.Son olarak kaşar peyniri de üzerine gezdirilerek fırında pişirilir.Sıcak olarak servise sunulur.AFİYET OLSUN :)

20 yorum:

TATESAL dedi ki...

Karnabahar olsunda nasıl olursa olsun ama en lezzetlisini yapmışsın sen arkadaşım elleine sağlık....

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık tatlım nefis görünüyor..

Şehnaz dedi ki...

HARİKA OLMUŞ TÜLİNCİM...ELLERİNE SAĞLIK...BENDE KARNIBAHARI ÇOK SEVENLERDENİM...

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Bayılırım karnabahara..hemde her türlüsüne :))
Immm Enfes görünüyor, mutlaka deniycem :)
Ellerine sağlık :))

bir dilim bir tutam dedi ki...

Canim bana ziyarete gelmissin gelmissin.Bende sana geldim..Ne güzel ne hos bir sayfan var.Böyle sayfalarda dolasmaktan büyük keyif alirim ben.
Berlinden sevgiler

Esra dedi ki...

Görüntü herşeyi anlatmış ellerine sağlık...

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Tülin, ziyaretin için çok teşekkürler.. bende hemen iadeyi ziyarette bulunmak istedim..Fırsat buldukça bloğunu okuyacağım.. artık bende izleyici oldum ama kızımın adresi ile kayıt olmuşum. Neyse bende yardım alarak olacağım sevgiler, görüşmek ümidiyle daha iyilere inşallah...

aysemmutfakta dedi ki...

ellerine sağlık görüntü harika.sayfandaki herşey çok güzel gözüküyor.

Ballı Cimcime dedi ki...

lazanyana, pizzana, keklerine ve bu lezzete bayıldım tatlım. Ellerine sağlık, sevgilerimle..

ebrulitatlar dedi ki...

Görüntüsü nefis olmuş. Her şekliyle çok severim. Ellerine sağlık Tülin. Görüşmek üzere. Sevgiler..

Şehnaz dedi ki...

TÜLİNCİM BANA MAİL ATMIŞSIN...AMA BENİM SAYFAMDA BİR SORUN GÖRÜNMÜYOR...SORUN OLSAYDI BUGÜN ARKADAŞLAR YORUM BIRAKAMAZLARDI...BAZEN BLOGERR DADA SORUN OLABİLİYOR....BENCE ÖYLE BİRŞEYDİR...BENDE SENİN SIKI TAKİPÇİNİM...SEVGİLER.....

paşakızı mutfakta dedi ki...

Merhaba .Ellerinize sağlık harika görünüyor.Sevgiler.

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

şükran, serap,paşakızı,ebruli tatlar,Ballı Cimcime:)yeni arkadaşlar bloguma hoşgeldiniz.:)güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

sevgili adaşım Tülin.Tatesalım:)ve Şehnaz'cığım benım karnabaharla pek aram yok sadece bu tarifi yaptığımda yiyorum.Herkesin seevmesi ne güzel:)sevindim

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

kalp kurabiye,ayşem,emine ve esra arkadaşlarım.yorumlarınız için tşk edıyorum.herzaman takipçinizim.:))sevgiler

HADİYE dedi ki...

Merhaba Tülin,

Karnıbahar'ı bü şekilde pişirince börek gibi oluyor.İş yerimde çok sık yiyorum.Ama evde yapmadım.Ellerine sağlık.Görüntü harika.

Sevgiler*

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

teşekkür ederim Hadiye'ciğim:)sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

karnıbaharın her çeşidini severim ellerine sağlık canım güzel omuş

Ayşe dedi ki...

mmmhh nefis gözüküyor, ellerine sağlık...epeydir pişirmemi bekleyen karnabaharlar var dolapta..bugun bu tarifi denemek istiyorum inşaallah..paylaşımın için teşekkürler...

Haydins dedi ki...

Karnabahar 'ın içine ayrıca kavrulmuş havuç , soğan ve kıymada koyup deneyin aynı tarifi ..süper bir tat olor..

LinkWithin