4 Şubat 2010 Perşembe

  PATETESLİ PEYNİRLİ RULO BÖREK

Açılarak hazırlanan börekler her ne kadar zor görünsede, kolay bir yufkayı açabilen herkesin yapabileceği  tarifi paylaşmak istedim.Ben patetesli ve peynirli karışık yaptım.Ispanaklısı da lezzetli oluyor.Yufkaların araları milföyde olduğu gibi kat kat görünüyor.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Sevgiyle kalın:)

MALZEMELER
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı sirke
-1çay kaşığı karbonat
-4 su bardağı un

-Üzeri için:    250 gr kadar tereyağı veya margarin
-Açmak için: 1 su bardağı mısır nişastası
-Arası için :Arzuya göre istenilen harç malzemeleri (ıspanaklı,peynirli,kıymalı,patetesli)

YAPILIŞI
Bütün malzeme karıştırılıp yoğurulur.Hamur 20 eşit parçaya bölünerek 20 dakika dinlendirilir.10 tanesi tabak büyüklüğünde açılarak üstüste koyularak aralarına nişasta serpiştirilir.Diğer kalan 10 tanede aynı şekilde açılıp üstüste koyulurak aralarına nişasta serpiştirilir..Tabak büyüklüğünde açtığımız ve üst üste dizdiğimiz 10 tane olan hamuru oklavayla açılabildiği kadar büyüklükte açılır.ve ortadan ikiye bölünür.Diğer 10 tane olan hamuruda aynı şekilde açılarak ortadan ikiye bölünür.Hazırladığımız harcımızı  (patetesli,ıspanaklı,peynirli,kıymalı v.s) açtığımız ve ikiye böldüğümüz her yufkanın kenarına koyarak fazla sıkmadan rulo şeklinde sarılır.(yani yarım yufkadan bir rulo yapılıyor,toplamda 4 rulo çıkıyor)Yaklaşık .8-10 cm uzunluklarda kesilerek fırın tepsisine dizilir.Tereyağı eritilerek böreklerin üzerine sürülür.Fırında çok kurutmadan hafif pembeleşinceye kadar kızartılır.AFİYET OLSUN:)

16 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Böreğin herçeşidini çok severim ama el açması olunca daha bir severim:))

Ellerine sağlık canım ...

Şehnaz dedi ki...

evet sanki hazır baklava yufkası zannettim....öyle güzel görünüyorki...ellerine sağlık canım.....

paşakızı mutfakta dedi ki...

Merhaba canım.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Bir tanecik aldım.

TAZE NANE dedi ki...

Ne kadar harika görünüyor böyle.
Sevgiler.

Naile dedi ki...

Ben hamur açma ile uğraşamadığım için hazır yufka kullanıyorum hep ama bu börek zahmetli de olsa daha lezzetli olmuştur eminim çünkü hamur malzemeleri lezzetini anlatıyor. Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Merhaba canım ellerine sağlık harika olmuş böreğin sevgiler...

Adsız dedi ki...

ellerınıze saglık.cok guzel gorunuyor.

ebrulitatlar dedi ki...

Börek harika görünüyor. Ellerine sağlık Tülin. Sevgiler..

Yemekbahane dedi ki...

Baklava yufkası gibi olmuş..ellerinize sağlık

CAHİDE dedi ki...

El açması olurda kötü olur mu?Ellerin dert görmesin Tülin.Sayfanı şöyle bir dolaştım.Çok güzel tarifler var.Ben Elazığ'lıyım,eşim Malatyalı ama Elazığdan çok Malatya'yı bilirim.Yemeklerinede bayılırım.Tanıştığımıza çok memnun oldum.bende seni izlemeye alıyorum...

orece dedi ki...

ellerine sağlık tülincim valla bu hamuru deniycem kurabiye hamuru gibi ellerine sağlık.

aysemmutfakta dedi ki...

ellerine sağlık canım, börek deyince dayanamam çaylada harika gider.

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Ece canım çokta kolay bir börek oluyor tavsiye ederim:)
Ayşem canım benimde dayanamadığım şey hamur işleri ve börekleridir.:)sevgiler

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

ebrulitatlar,taze nane,dolunay, yemekbahane,derya,paşa kızı,pembe tatlar merhaba hoşgeldiniz yorumlarınız için tşk ederim.:)sevgiler

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Naile'ciğim bende cok zahmetlı seylerı pek yapmam ama bu cok kolay oluyor denemenı tavsıye ederım:)sevgiler

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Şehnaz hala sayfaa yorum yazamıyorum problem var canaım üzgünüm:(

LinkWithin