25 Ekim 2010 Pazartesi

FIRINDA ELMA DİLİMİ PATETES

                                          
               Patetes kızartmasını sanırım sevmeyen yoktur.Fakat sağlıklı beslenme açısından da uzak durmaya çalışırız.tarifimiz fırında yapılıp ,kızartma tadında olan bir tariftir.Et ve tavuk yemekleri yanında aperatif olarak sunabilirsiniz.Değişik baharatlarla tatlandırarak farklı lezzetler oluşturabilirsiniz.

MALZEMELER
-5-6 adet  ince kabuklu  patetes
-1 çay bardağı sıvıyağ
-Tuz
-İsteğe göre sarımsak ve baharatlar

YAPILIŞI
-Patetesler bir fırça yardımıyla yıkanıp temizlenir.
-Kabukları soyulmadan elma dilimi şeklinde doğranır.
-Yağ ve tuzla harmanlanır.
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek 180 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN:)

22 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Patatese hayır diyemeyenlerdenim ama ben de kızartmak yerine bu şeklini tercih ediyorum.Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

Gülcan dedi ki...

çok güzel ve lezzetli görünüyor ellerinize sağlı sevgiler.

Canan Zerkinli dedi ki...

Güüünaydın,hep yapmak istediğim bir tarif ama kısmet olmadı.Fırını çalıştırdığım bir gün kesinliklee deneyip bloğumda yayınlıyacağım canım.Ellerine sağlık.Orginalinden farkı yook valla.Caanım çook çekti.

annelili dedi ki...

Elma dilimli patatese bayılırım...

Unknown dedi ki...

Canımmm nerelerdesin bende şakşuka
yı bile fırında yaparım:))Ellerine
sağlık öpüyorum.

KEYFESEYRAN dedi ki...

Günaydın eline sağlık canım ben bunu baharatlı yapıyorum güzel oluyor sevgiler

ZUHAL dedi ki...

Tülinnnnn merhabalar.Nerelerdesin.Güzel patateslermi yaptın sen.Ellerine sağlık.Görüşmek üzere.

TATESAL dedi ki...

Canım hoşgeldin,yoktun ne zamandır...patatesler harika görünüyor,çıtır çıtır....ellerine sağlık...görüşmek ümidiyle,sevgiler...

Urfa Tutkunu dedi ki...

Ben bu tarifi kabuklarını soyarak ve bir de pulbiber ekleyerek yapıyorum. Öyle de çok güzel oluyor. elinize sağlık.

Tümay Öztürk dedi ki...

Heyoooo Tülinimden ses geldi:)) Bende kızartmadan çok bu şekilde yaparım patatesi. Hatta biraz kekik biberiye de koyarım. Ellerine sağlık:) Sesini duymak güzel oldu:)

umutluhayat dedi ki...

tülincim ellerine sağlık.çok leziz görünüyor.

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Bal oglanin onune hergun koysam usanmaz bikmaz yer bitirir! Ketcap ta eksik olmayacak ama:)

ELlerine saglik....

kalpkurabiye dedi ki...

canımözlettin kendini ama döndüm sanırım:))
hoşgeldin:))
sefalar getirdin:))
patatesi kim sevmez ki anacım:))
ellerine sağlık:)

yemekaski.com seçil dedi ki...

hele şükür geldin :) ellerine sağlık bende fırında yapmayı çok seviorum..

Şehnaz dedi ki...

çok nefis olmuş..bende kızartma yerine böyle yapmayı sevenlerdenim...elllerine sağlık canım..

YeMeK vAkTi dedi ki...

Döndünmü Tülincim ellerine sağlık..Offf fırında sağlıklı iyi güzelde olmuyo kızartma gibi sankim yaaa:)

YELDA dedi ki...

ellerinize sğalık bende çok sık yaparım patates ve türevlerini... et yemekleriylede ne güzel gider şimdi bu patatesler hımm nefis :) Sevgiler

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Tülinciğim senden yeni tarifler almak harika yorumun içinde teşekkür ederim bende sağlıklı olduğu için bu şekilde patatesleri seviyorum ellerine sağlık sevgiler..

aleyna dedi ki...

tülincim ellerine sağlık.tabiki böylesi çokdaha sağlıklı.sevgiler

gülay mutfakta dedi ki...

tülin canım ellerine sağlık.. kızartma patatesin yerini tutmasada ayrı güzel bir lezzet bence..

sevgilerimle

casminella dedi ki...

Ellerine sağlık. Patetessiz bir hayat düşünemiyorum zaten.

Cafe Pepela dedi ki...

Canıım!
Geldin mi sen,nasıl özlettin.
Ellerine,gönlüne sağlık!
Çok leziz görünüyor,kocaman sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.
Öznur'la kulaklarını çınlattık geçen,iyi ki varsın.
Muhabbetle

LinkWithin