25 Ekim 2010 Pazartesi
FIRINDA ELMA DİLİMİ PATETES
Patetes kızartmasını sanırım sevmeyen yoktur.Fakat sağlıklı beslenme açısından da uzak durmaya çalışırız.tarifimiz fırında yapılıp ,kızartma tadında olan bir tariftir.Et ve tavuk yemekleri yanında aperatif olarak sunabilirsiniz.Değişik baharatlarla tatlandırarak farklı lezzetler oluşturabilirsiniz.
MALZEMELER
-5-6 adet ince kabuklu patetes
-1 çay bardağı sıvıyağ
-Tuz
-İsteğe göre sarımsak ve baharatlar
YAPILIŞI
-Patetesler bir fırça yardımıyla yıkanıp temizlenir.
-Kabukları soyulmadan elma dilimi şeklinde doğranır.
-Yağ ve tuzla harmanlanır.
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek 180 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
22 yorum:
Patatese hayır diyemeyenlerdenim ama ben de kızartmak yerine bu şeklini tercih ediyorum.Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
çok güzel ve lezzetli görünüyor ellerinize sağlı sevgiler.
Güüünaydın,hep yapmak istediğim bir tarif ama kısmet olmadı.Fırını çalıştırdığım bir gün kesinliklee deneyip bloğumda yayınlıyacağım canım.Ellerine sağlık.Orginalinden farkı yook valla.Caanım çook çekti.
Elma dilimli patatese bayılırım...
Canımmm nerelerdesin bende şakşuka
yı bile fırında yaparım:))Ellerine
sağlık öpüyorum.
Günaydın eline sağlık canım ben bunu baharatlı yapıyorum güzel oluyor sevgiler
Tülinnnnn merhabalar.Nerelerdesin.Güzel patateslermi yaptın sen.Ellerine sağlık.Görüşmek üzere.
Canım hoşgeldin,yoktun ne zamandır...patatesler harika görünüyor,çıtır çıtır....ellerine sağlık...görüşmek ümidiyle,sevgiler...
Ben bu tarifi kabuklarını soyarak ve bir de pulbiber ekleyerek yapıyorum. Öyle de çok güzel oluyor. elinize sağlık.
Heyoooo Tülinimden ses geldi:)) Bende kızartmadan çok bu şekilde yaparım patatesi. Hatta biraz kekik biberiye de koyarım. Ellerine sağlık:) Sesini duymak güzel oldu:)
tülincim ellerine sağlık.çok leziz görünüyor.
Bal oglanin onune hergun koysam usanmaz bikmaz yer bitirir! Ketcap ta eksik olmayacak ama:)
ELlerine saglik....
canımözlettin kendini ama döndüm sanırım:))
hoşgeldin:))
sefalar getirdin:))
patatesi kim sevmez ki anacım:))
ellerine sağlık:)
hele şükür geldin :) ellerine sağlık bende fırında yapmayı çok seviorum..
çok nefis olmuş..bende kızartma yerine böyle yapmayı sevenlerdenim...elllerine sağlık canım..
Döndünmü Tülincim ellerine sağlık..Offf fırında sağlıklı iyi güzelde olmuyo kızartma gibi sankim yaaa:)
ellerinize sğalık bende çok sık yaparım patates ve türevlerini... et yemekleriylede ne güzel gider şimdi bu patatesler hımm nefis :) Sevgiler
Tülinciğim senden yeni tarifler almak harika yorumun içinde teşekkür ederim bende sağlıklı olduğu için bu şekilde patatesleri seviyorum ellerine sağlık sevgiler..
tülincim ellerine sağlık.tabiki böylesi çokdaha sağlıklı.sevgiler
tülin canım ellerine sağlık.. kızartma patatesin yerini tutmasada ayrı güzel bir lezzet bence..
sevgilerimle
Ellerine sağlık. Patetessiz bir hayat düşünemiyorum zaten.
Canıım!
Geldin mi sen,nasıl özlettin.
Ellerine,gönlüne sağlık!
Çok leziz görünüyor,kocaman sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.
Öznur'la kulaklarını çınlattık geçen,iyi ki varsın.
Muhabbetle
Yorum Gönder