18 Şubat 2012 Cumartesi
ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI
SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE İÇİNİZİ ISITACAK ,SICACIK ÇORBAMIZ
MALZEMELER
-6 -7 bardak su
-1 bardak arpa şehriyesi,
-100 gr kıyma,
-1 kaşık domates salçası,
-2 adet yeşil biber
-1adet domates
-1 adet soğan
-1 çorba kaşığı un
-4 tutam maydanoz,
-4 kaşık yağ,
-1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
-Tenceredeki yağda doğranmış biberle birlikte doğranmış soğanlar kavrulur.
-1kaşık un ilave edilir sararmaya başlayınca kyma eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
-1 çorba kaşığı domates salçası ve doğranan domatesler eklenir ve karıştırılır.
- Daha sonra su, 1 tatlı kaşığı tuz,karabiber ve arpa şehriyesi ilave edilip,kaynatılır.
-Ateşten indirilmeden önce kıyılmış maydanoz serpiştirilir ve servise sunulur.
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
soğukta nede güzel içilir
ellerine sağlık canım
:)))
Ben uğramayalı sitenin görünümü değişmiş, çok güzel olmuş.
Çorba da çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
mis mis elinize sağlık denicem en kısa zamanda
Çok severim, nefis görünüyor bende bugün şehriye pilavı yaptım :)
olsa şimdi şöyle karabiber döküp höpür höpür içerdim doğrusu ellerine sağlık
Yorum Gönder