18 Şubat 2012 Cumartesi

ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI




                       SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE İÇİNİZİ ISITACAK ,SICACIK ÇORBAMIZ

MALZEMELER
-6 -7 bardak su
-1 bardak arpa şehriyesi,
-100 gr kıyma,
-1 kaşık domates salçası,
-2 adet yeşil biber
-1adet domates
-1 adet soğan
-1 çorba kaşığı un
-4 tutam maydanoz,
-4 kaşık yağ,
-1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
-Tenceredeki yağda doğranmış biberle  birlikte doğranmış soğanlar kavrulur.
-1kaşık un ilave edilir sararmaya başlayınca  kyma  eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
-1 çorba kaşığı domates salçası ve doğranan domatesler eklenir ve karıştırılır.

- Daha sonra su, 1 tatlı kaşığı tuz,karabiber ve  arpa şehriyesi ilave edilip,kaynatılır.
-Ateşten indirilmeden önce kıyılmış  maydanoz serpiştirilir ve servise sunulur.
AFİYET OLSUN :)

6 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

soğukta nede güzel içilir
ellerine sağlık canım
:)))

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))

casminella dedi ki...

Ben uğramayalı sitenin görünümü değişmiş, çok güzel olmuş.

Çorba da çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

yalnızlığakapalıgişeyim dedi ki...

mis mis elinize sağlık denicem en kısa zamanda

minimutfaktan dedi ki...

Çok severim, nefis görünüyor bende bugün şehriye pilavı yaptım :)

Kendimce dedi ki...

olsa şimdi şöyle karabiber döküp höpür höpür içerdim doğrusu ellerine sağlık

LinkWithin