Talaş böreğinin en kolay tarifi için milföy hamurları en iyi çözümdür.Oldukçada pratik:)Acil durumlar içinde kurtarıcı bir tarif diyebiliriz.
MALZEMELER
-8 adet milföy hamuru (İglo markayı tavsiye ederim.)
-1 su bardağı haşlanmış bezelye
-1adet soğan
-200 gr çok küçük kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış et
-Tuz/karabiber/kekik
-1 adet yumurta sarısı
-1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
-(İSTEĞE GÖRE İÇ MALZEMELEYE MISIR,HAVUÇ,KARIŞIK GARNİTÜRLER EKLEYEBİLİRSİNİZ.)
HAZIRLANIŞI
-Milföy hamurları biraz inceltilir.
-Tavaya 2-3 kaşık kadar yağ ilave edilerek küp doğranmış soğanlar kavrulur.
-Haşlanan et eklenir sotelemeye devam edilir.
-Bezelye,tuz ve baharatlarla tatlandırılarak hepsi harmanlanır.
-Milföy hamurların içine etli karışımdan koyulur ve biraz kaşar peyniri rendesi serpiştirilir.
-Hamur zarf gibi dört tarafından kapatılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
-Üzerine yumurta sarısına bir kaç damla yağ eklenerek hamurların üzerine sürülür.
-Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
-Sıcak olarak servise sunulur.
AFİYET OLSUN:)
8 yorum:
Çıtır çıtır bir tat olmuş,ellerinize sağlık
nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
amanda aman
bu ne lezzet :-))
ellerine saglik...
EMEGINIZE SAGLIK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.
Ellerinize saglik nefis olmuslar
Milföyden beğendiğim tek börektir desem. ELlerine sağlık canım:)
Canım,
ellerine sağlık. Nefis olmuş.
Yine uzun bir ara olmuş.
Sevgiyle kal.
çok severim talaş böreğini ellerinize sağlık
Yorum Gönder