27 Şubat 2012 Pazartesi

TALAŞ BÖREĞİ

         Talaş böreğinin en kolay tarifi için milföy hamurları en iyi çözümdür.Oldukçada pratik:)Acil durumlar içinde kurtarıcı bir tarif diyebiliriz.

MALZEMELER
-8 adet milföy hamuru (İglo markayı tavsiye ederim.)
-1 su bardağı haşlanmış bezelye
-1adet soğan
-200 gr çok küçük kuşbaşı  doğranmış ve haşlanmış et
-Tuz/karabiber/kekik
-1 adet yumurta sarısı 
-1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
-(İSTEĞE GÖRE İÇ MALZEMELEYE MISIR,HAVUÇ,KARIŞIK GARNİTÜRLER EKLEYEBİLİRSİNİZ.)

HAZIRLANIŞI
-Milföy hamurları biraz inceltilir.
-Tavaya 2-3 kaşık kadar yağ ilave edilerek küp doğranmış soğanlar kavrulur.
-Haşlanan et eklenir sotelemeye devam edilir.
-Bezelye,tuz ve baharatlarla tatlandırılarak hepsi harmanlanır.
-Milföy hamurların içine etli karışımdan koyulur ve biraz kaşar peyniri rendesi serpiştirilir. 
-Hamur zarf gibi dört tarafından kapatılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
-Üzerine yumurta sarısına bir kaç damla yağ eklenerek hamurların üzerine sürülür.
-Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
-Sıcak olarak servise sunulur.
AFİYET OLSUN:)

8 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

Çıtır çıtır bir tat olmuş,ellerinize sağlık

umutluhayat dedi ki...

nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

amanda aman
bu ne lezzet :-))

ellerine saglik...

suezgecmutfakta dedi ki...

EMEGINIZE SAGLIK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.

seher dedi ki...

Ellerinize saglik nefis olmuslar

Tümay Öztürk dedi ki...

Milföyden beğendiğim tek börektir desem. ELlerine sağlık canım:)

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis olmuş.
Yine uzun bir ara olmuş.
Sevgiyle kal.

papatyaninguncesi dedi ki...

çok severim talaş böreğini ellerinize sağlık

LinkWithin