KABUK KAVURMASI
(KURU KAYISI)
(MALATYA YÖRESEL)
Malatya denildiğinde ilk akla kayısı gelir.Malatya'ya özgü tatlımızdır.Orjinal adına Kabuk Kavurması deriz. bildiğiniz gün kurusu kayısıdan yapılır.(özellikle gün kurusu tatlı kayısı olması gerekiyor.islimde olan sarı kayısılar bu tarife uygun değildir.)Şeker ilavesi olmadan hazırlandığı için sağlıklı ve besleyicidir.Yerken içine şeker eklenmiş gibi tatlı oluyor.Mutlaka bu lezzeti denemenizi öneririm.:)
MALZEMELER
-500 gr gün kurusu kayısı (güneşte kurutulmuş şekerpare kayısı)
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 su bardağı dövülmüş ceviz
-Yarım su bardağı su
YAPILIŞI
Kuru kayısılar yıkanır.Kayısılar pişirilecek kaba, yarım su bardağı su ve eritilen tereyağı ile birlikte yerleştirilir.Kısık ateşte kayısılar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.Servis tabağına alınır.Üzerine ceviz ilave edilerek servise sunulur.AFİYET OLSUN :)
16 yorum:
Canım ellerine sağlık mümkünse ben tabağın hepsini alayım çok öpüyorum..
Tülinciğim eline sağlık. Bu tarifi duymuştum ama denemedim.Senin tarifinle denemek isterim. Çok öpüyorum.Sevgiler...
Tülinim çok pratik bir tatlı olmuş zor zamanların tatlısı:))ellerine sağlık süper görünüyor,listeme yazdım tarifi:))benden başka sinangilde yazmış lezzet ustalarından 1. kitapcığına ıspanaklı kiş tarifini tebrik ederim seni canım:)) çok öpüyorum..
tülincim nefis görünüyor.ellerine sağlık.annemim komşusuda yapıyormuş çok methetmişti.denemeyi istiyorum.sevgiler
Kesinlikle harika ..
Ellerine sağlık arkadaşım,
Tariflerini beğeniyle takip ediyorum..
Sevgiler..
AMAN ALLAHIM YEMEK İSTEMEYEN VARMI ACABA:)) PEKİ BENİM BİTMEYEN DİYET?????????
SELAMLAR SEVGİLER
Tülinciğim kabuk kavurmasını okuyunca hiç kayısı aklıma gelmedi...bende kurutulmuş kabak falan sandım ...meğer bizim buraların da yöresel lezzeti olan "kasefe" yi anlatıyormuşsun...
harika bir görüntü ,ellerine sağlık....
Tülincim ellerine sağlıkk çok değişik geldi bana.. deneyeceğim mutlaka..
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Kızkardeşimde yapar ve çok severek yeriz. O içine incirde koyuyor.
Bol ceviz .Nasıl yenmez bu tat. Ben biraz abartıyorum.
Sevgiyle kal.
Hazır evde kayısım var hemen deneyeceğim :) sevgiler...
gün kurusu kaysıyı ilkez duydum tatlıda çok değişik ve sağlıklı olmuş ,şekersiz olmasıda ayrı bir güzel.
ellerine sağlık
Malatyalı komşum yapmıştı.Tadı damağımda kalmıştı bide hatırlamadığım kiraz yaprağımıydı yok değildi malatyada hep sarmasını yaparlarmış dolma gibi sarıp pişirmişti yapraklar minik minik ama üzüm yaprağı değil bak unuttum ne yaprağıydı biliyorisen bana hatırlatırmısın canım ellerine sağlık bu nefis bişey
Kayısı çok da faydalıdır. Hem faydalı hem de tatlı bir tarif:) Ben kayısı çok severim. Malatyalı müşterilerimden zaman zaman gelir:) Ellerine sağlık Tülincim. Sunumları çok güzel olmuş.
hiç yememiştim bundan.
merak ettim şimdi
ellerine sağlık
Ellerine sağlık şeker.
Göresel tatlara bayılırım...
Hayırlı cumalar dilerim.....
MUTLU HAFTA SONLARI SEVGİLER
Yorum Gönder