MALZEMELER
-500 gr. tam yağlı tuzsuz köy peyniri(Ben tuzu çıkmış Malatya peyniriyle yaptım)
-3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-Yarım su bardağı şeker (damak tadına göre şeker miktarı çoğaltılabilir.)
-1 çay bardağı soyulmuş badem
YAPILIŞI
Nişasta ile peynir hiç pütür kalmayacak şekilde yoğrulur.Tavaya yağ koyulup yoğrulan peynir sürekli karıştırılarak nişasta kokusu çıkana kadar kavrulur.(peynirlerin kızarmamasına dikkat edilir) şeker ve 1,5 su bardağı su eklenerek sürekli karıştırılır.Peynirin yağı çıkmaya başlayıncaya kadar pişrimeye devam edilir.Diğer tarafta bademler tereyağında hafif kavrulur.Servis tabağına alınan helvanın üzerine serpilerek sıcak olarak servise sunulur.AFİYET OLSUN:)
24 yorum:
hiç tatmadıpım ama çokta merak ettiğim bir helva.ben helvayı çok severim tülincim.eğer peynirini bulabilirsem denemek isterim.ellerine sağlık çok imrendirici olmuş
Adaşım merhabalar!!!
Güzel yorumların için teşekkür ederim,sağol hep uğruyorsun ...
Peynir helvasını çocukken babaannem yapardı hatırladım şimdi....ellerine sağlık
hiç tatmadım daha evvel...
ama sıcak helva diyorsun..
tam aban göre diyorum ;)
Helva delisiyim. Nasıl da canım çekti. İyi ki hamile degilim esime yazık olurdu :) eline saglık. Harika görünüyor.
Canım daha önce tattım ve çok sevdim
gecenin bu saatinde bu bana yapılırmı
ellerine sağlık öpüyorum...
Tülinim peynir helvası tarifini görünce çok sevindim çanakkaleye gidince yemiştim hala damağımda tadı duruyor:)aynı tariftir umarım.
ellerine sağlık tatlım süper görünüyor,reçeteyi yazdım:))
tuzsuz peyniri nereden almalı,lor olurmu ki??
mutlu hafta sonları diliyorum.çok öptüm canım..
Vaktin hayr olsun Tüliniiim! Canım benim,çok sevdiğim bir lezzeti paylaşmışsın.Ellerin dert görmesin canım.Hayırlı cumalar dilerim çok öpüyorum...
İştah acıcı nefis görünüyor..
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
cnm harika görünüyor çok sevdiğim bir tatlı eline sağlık
Canım,
ellerine sağlık. Hiç tatmadım ama görüntüsü çok güzel.
Sevgiyle kal.
Uzun zamandır ziyaretine gelmediğimi farkettim, ne kadar güzel ve değişik tarifler yayımlamışsın, maşallah, ellerin dert görmesin
Helva da güzele benziyor, içine şeker koymasak Karadeniz mıhlamasını andırıyor, ellerine sağlık
Gelibolu, tekirdağ da var bi peynir helvası ama bu başka bir güzel sanırım.
çok duydum ama tatmak hiç nasip olmadı.
harika görünüyor.
ellerine sağlık
tülincim ben malzemelerde peyniri göremedim ama:(
ellerine sağlık enfess olmuş
ayrıca alan maydanozunun normal maydanoz gibi kokusu yok bilgilerine canım:))
sevgiler
Sevgili arkadasim, öncelikle biraktigin nazik yorumuna cok tesekkür ediyor, bu harika tarifin icin de ellerine saglik diyorum.... Sevgilerimle
Sayfanı mı değiştirdin? Güzel olmuş:) Peynir helvası çok güzel duruyor yani ben peynir delisiyimdir. Ne peyniri ve ne kadar kullanacağız bunun içinde? Ellerine sağlık. Çok güzel duruyor canım:) Sevgiler:)
Çok enteresan bir helva olmuş denemek gerek;) ellerine sağlık tatlım afiyet şeker olsun...
Hımmm
değişik bir tad...
Yöresel tadlara bayılırım...
Ellerine sağlık güzel görünüyor...
Özellikle Malatya yemekleri diye bir etiketiniz var. Sanırım Malatyalısınız. Ben de baba tarafından Malatyalıyım. Nasıl güzel yemekleri vardır bilirim. Daha önce bu helvayı yememiştim ama orada. Evde yapmaya çalışacağım.
Elinize sağlık
Sevgiler
Tülin yok valla size geleceğim ben
nasıl güzel oldu allah bilir çok güzel duruyor ellerine sağlık...
peynir helvasını daha önce hiç yememiştim denemek isterim
Aa, bu bizim memlekette de yapılır. Ama, höşmelim olarak bilinen. Ben çok severim. Hatta yapsam süper olur. Tuzsuz peynir bulmak zor olabilir.
ellerine saglik tulincim cok guzel gorunuyor
ben peynir helvasini seneler once turiyede yedim ve tadina bayilmistim
yemek yapmayi ilk ogrendigim zamanlar denedim tam istedigim gibi olmadi,simdide denemedim
sizde gorunce tekrardan aklima geldi denemek istiyorum ama bunun icin ozel peynir olmasi gerekiyor sanirim tuzsuz ve yagli iste onu burda bulmak sorun bulabirisem hic durmadan yapicam
Yorum Gönder