Kısırı yapmayan ve sevmeyen varmıdır?
çoğu bayanlar özel günlerinde mutlaka yaparlar.Hem göz doldurucu, hem doyurucudur.Genelde kısırın bütün malzemeleri çiğden eklenir.Tarife uygun denemenizi şiddetle tavsiye ederim.Çoğu arkadaşta belki aynı tarifle yapıyordur.
Okulda özel günlerde, toplantılarımızda arkadaşlara sorarım,
-Size ne yapayım ?
Cevap: her zaman kısırdır:)
Bunun tadı başka derler.Başka olmasının sebebi sadece erik ekşisi ve soğanın kavrulmasıdır.Erik ekşisi Malatya'ya özgü bir ekşidir.Her yerde bulunmuyor ama nar ekşiside aynı tada yakın oluyor.Herkese güzel ,mutlu bir hafta sonu diliyorum :)
MALZEMELER
-Kişi başı 1 çay bardağı ince bulgur(verilen ölçüler 6 kişiliktir sayıya göre malzemeleri çoğaltın.)
-2 adet kuru soğan
-3-4 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı biber salçası
-2 çorba kaşığı domates salçası
-1 su bardağı kadar zeytinyağı
-karabiber-tuz-kimyon-pul biber (istenilen başka baharatlarda eklenebilir.)
-2 çorba kaşığı kuru nane
- Nar ekşisi ,bulabilirseniz erik ekşisi onuda bulamazsanız limon:)
-İnce kıyılmış taze soğan -maydonoz
YAPILIŞI
-Bulgurun üzerine 1 parmak gececek şekilde kaynatılmış sıcak su ilave edilir ve kapağı kapatılarak bulgurun kabarması sağlanır.(yaklaşık 20 dakika)
-ince doğranmış soğan yağla birlikte hafif kavrulur.
-İçine salça eklenir ve soğanlar sotelenir.
-Kabaran bulgurun üzerine soğanlar alınır.
-Baharatlar ,ezilmiş sarımsak,tuz , nar ekşisi veya limon eklenerek karıştırılır.
-Son olarakta taze soğan ve maydonoz eklenir harmanlanır.
-Göbek salatayla ve yeşilliklerle servise sunulur.
19 yorum:
Çaylarımızın,davetlerimizin baş tacı,vazgeçilmez lezzetlerinden biri..
Hakikaten muhteşem,karşı konulmaz bir tat,7/24 afiyetle,keyifle tüketebilirim Tülin'ciğim :)
Nar ekşisi ile yapıyorum ben de,hakikaten enfes oluyor
Ellerine,gönlüne sağlık!
Çayımı kapıp geliyorum..
Bizim evde benim son zamanlardada Mügenin favorisi eline sağlık. Çok öpüyorum...
Şima'cığım buyur hemen gel canım:)
Müge'ciğime ben yaparım Minem gelin:)
tülincim ellerine sağlık.bende çok severim kısırı.nefis süslemişsin ...
Canım harika görünüyor kısır bizdede
çok sevilir ellerine sağlık öpüyorum.
masada her zaman kısıra ve dolmaya en yakın yerde otururum:))))ellerine sağlık canımcım,
nefisss görünüyor nefisss.
galiba hemşoyuz seninle:)))bende malatyalıyım:))))
öpüyorummmmm
Kısırı çok severim. Misafirliğe gidince gördüğüme en sevindiğim şeydir =) Süsleme de müthiş olmuş. Yalnız erik ekşisini daha önce hiç duymamıştım. Eminim çok güzeldir. Ellerine sağlık.
Bende kısır hastasıyım bendee :P ellerine sağlık canımm... :)
arkadaşlarıma daha gelmeden verdiğim tek sipariş :))))
ne güzel bişeydir..
Bayılırım yanında bolll lahana turşusu ile hımmmm ellerine sağlık canım..
Mutlu hafta sonları:))
kısır mmm mercimekli köfteyle kısıra asla hayır diyemem ellerine sağlık Tülincim
Abartmıyorum hiç bıkmadan yıyebılecegım bır lezzet dır kıdır..
Aklıma takıldı görüntüye bakıp bakıp iç gecırdım :))
Ellerıne sağlık bereketi bol olsun..
Sevgiler..
eline sağlık canım bayılırım kısıra.
valla hergün olsa hergün yerim canım :) ellerine sağlık, öpüyorum kocaman..
Her kısır yenmez kısır konusunda seçiciyimdir ama sizinki harika görünüyo elinize sağlık.
kısırı sevmiyorum diyen yok sanırım.sen de hakkını vermişsin arkadaşım.sevgiler.görüşmek dileğiyle.
ne diyeyim ellerine sağlık arkadaşım.
Kesinlikle sevmeyen yoktur bencede. Bana malesef şu dönemde yasak:( ama ellerine sağlık süper duruyor. Yiyen herkese de afiyet olsun:)
ne de güzel olmuş,ellerinize sağlık..Hiçbir zaman hayır demeyeceğim bir lezzzet...
Yorum Gönder