Bu güzel ve pratik tarifi sevgili Hilal (sağlıklı mutfak )arkadaşımızın sayfasında gördüm ve hemen denemek istedim.Sonuç gerçekten mükemmel bir lezzetti.Özellikle hazırlama süresi çok kısa sürüyor.Bu kadar kolay bir tarifin muhteşem tadına şaşıracaksınız.Zaten elma, ceviz, tarçın üçlüsü her zaman mükemmel lezzetleri oluşturuyor.Mutlaka deneyin derim:)
Ben biraz damak tadıma göre değişiklikler yaptım.Orjinal tarif için
Sevgili Hilal'i ziyaret edebilirsiniz...
MALZEMELER
-2 Adet elma
-2 tatlı kaşığı tarçın
-1 su bardağı çekilmiş ceviz
-1 paket petitbeure bisküvi
Üst hamuru için:
-2 yumurta
-2 büyük boy çay bardağı un
-1.5 büyük boy çay bardağı şeker
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-Pudra şekeri
YAPILIŞI
-Kare borcama veya onun büyüklüğünde bir fırın kabına bisküviler tek sıra yerleştirilir.
-Bisküvilerin üzerine elmalar küçük ve ince ince doğranır.
-Elmaların üzerine tarçın ve ceviz serpiştirilir.
-Diğer tarafta karıştırma kabına yumurta ve şeker eklenerek mikserle çok kabartmadan çırpılır.
-Un kabartma tozu ve yağ eklenir.Tahta kaşıkla karıştrılır.(özellikle tahta kaşıkla karıştırın.Mikser kullanmayın.)
-Hazırlanan hamur elmaların üzerine her tarafı kapanacak şekilde dökülür.
-180 derecede pişirilir.Soğuduktan sonra bardakla kesilerek yuvarlak şekiller çıkarılır.
-Üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun:)
27 yorum:
Ellerine sağlık Tülinciğim,paylar kıyır kıyır çok nefis gözüküyor..
ellerine,emeğine sağlık..
sevgilerimle..
ellerine sağlık tülincim enfes olmuş.
Elmalı paya bayılırım ellerine sağlık canım.Sevgiler...
Sevgili Tülin, harika bir tarif bu,teşekkürler ve eline sağlık.
Canım elmalı pay çok leziz görünüyor:)Ellerine sağlık..
Alta döşediğin petibör,elmalı pay pişene kadar yanmıyor mu?
Sevgiler..
Tülinim harika bir tarif olmuş ellerine sağlık canım:)hilalimede teşekkürler.listeme aldım çok güzel gözüküyor:)çok öpüyorum seni..
sabah sabah ne güzel bir görüntü olmuş benim için. ellerine sağlık canım
çok güzel bir görüntüsü var bunların.. denemek istedim.. ellerine sağlık..
Canım benim ne kadar mutlu oldum deneyip beğenmene ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. Afiyetler olsun. çok öperim Tülin'cim:)
degisikmis,elmali harika olmustur,ellerine saglik
Canım gerçekten harika olmuş,ellerine sağlık...
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Mutfaktaki kokuyu tahmin ediyorum. Bayılıyorum bu kokuya.
Sevgiyle kal.
tülincim çok güzel bir tarif.ellerine sağlık.zaten bu üçlü muhteşem dediğn gibi.sevgiler
Ne kadar güzel bir şey bu. Bayıldım. Hem kolay hem de görüntü harika. Denerim bunu ben :)
Ellerine sağlık Tülin'cim.
merhabalar;
lemalı paylarınız çok lezzetli görünüyor.
ellerinize sağlık.
selamlar;
canım Tülinciğim ellerine sağlık pek güzel görünüyorlar sahiden de:))
Hilal Ablamın her tarifi şahanedir zatenn pek sevdim bu payları ben:)
çok güzel değişik ve pratik bir tarif
ellerine sağlık canım
Ellerine sağlık çok hoş görünüyor.Denemek isterim.Sevgiler.
Ewet ya Hilalde okurkende çok beğenmiştim şimdide öyle oldum:) Ellerine sağlık canım çok lezzetli duruyorlar...
ne güzel anlatmışsın toprağım...
"-Üzerine pudra şekeri serpilir."
sonra da afiyetle yeniiiiiir...
ellerine sağlık maharetlim.lezzetinden çatlamışlar.sevgiler...
Sıraya kondu Tülincim senin de güzel gözlü Hilalin de ellerine sağlık
Çok güzel gözüküyor Tülincim.Ellerine sağlık.Blogumda bir ödülün var ,uğrarmısın lütfen.
Elmalı pay denince hep, kocaman tek parça bir pay gelir aklıma. Minicik minicik ne şirin olmuş bunlar böyle. Bu tarifi kaydediyorum, bundan sonra elmalı paylarımı ben de böyle yapacağım...
hilal Hanım'ında sizin de ellerinize sağlık Tülin Hanım.
Sevgili Minti zaten çok güzel anlatmış tatlıyla ilgili düşüncelerini, ona aynen katılıyorum:))
Bebemmmmmmm muhteşem görünüyorlar.Ellerine sağlın canımmm benım.Sana bir ödülüm var canım bloguma bakarsan mucuksssssssssssss:)
merhaba,çok beğendim bunu,harika görünüyor ellerinize sağlık,sevgiler...
Hem pratik hem ağır değil. Denemeyi düşünüyorum üstelik bugün ! :D
Nefis gözüküyor zira
Görüntüsü çook güzzell...En kısa zamanda denemeliyimmm....:)
Yorum Gönder