MALZEMELER
KEK İÇİN
-2yumurta
-Yarım su bardağı şeker
-Yarım su bardağı un
-Yarım paket kabartma tozu
-2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-2yemek kaşığı kakao
ÜST MALZEMESİ
-1 kutu krem şanti (2poşet)
-1 su bardağı süt
-100 gr dondurulmuş vişne
-2 adet muz
-1 -2 yemek kaşığı damla çikolata
-1kutu sade dondurma
YAPILIŞI
-Kek malzemesi çırpılarak ,kelepçeli kalıpta pişirilir.
-Kalıptan çıkararak streç film serilir ve kek tekrar kalıba alınır.Kelepçeleri kapatılır.(kalıptan çıkarılması kolay olması amacıyla streç kullanıyoruz)
-2 poşet krem şanti 1 bardak sütle çırpılarak hazırlanır.,(Krem şantinizin koyu kıvamda olmasına dikkat edin)
-Damla çikolata,küp doğranmış muzlar ve vişne ilave edilerek karıştırılır.(Farklı meyveler de kullanabilirsiniz.)
-Kalıptaki kekin üzerine önce ince tabaka dondurma daha sonra hazırlanan karışım düzgün şekilde yayılarak eklenir.En üste de ince tabaka dondurma düzgün şekilde yayılarak pasta tamamlanır.
-Deepfrezde 1 gün, acilse 3-4 saat dondurulur.
-Kalıptan streç film yardımıyla cıkarılır ve servis tabağına alınır.
-Üzeri çikolata sosuyla süslenir.
-Servisten 5 dakika önce buzluktan çıkarılır soğuk olarak dilimlenerek servise sunulur.
10 yorum:
Sevgili Tülin,
Pasta nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Hayırlı Bayramlar...
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.Güzel bir bayram diliyorum....
Tülincim ellerine sağlık tam yazlık olmuş iyi bayramlar
Tülincimm tatlın nefis olmuştur eminim.Ellerine sağlık canım.Mutlu günler dileğiyle iyi bayramlar...
İyi bayramlar Tülincim... Pasta tam bir pamuk gibi gözüküyor ellerine sağlık tek hamlede yutumluk:)))
Ellerine sağlık, nefis bir görüntü...İyi bayramlar
serin serin ne güzel olmuş eline sağlık :)
AYY YİME MUHYEŞEM BİR GÖRÜNTÜ..ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..GEÇMİŞ BAYRAMIN KUTLU OLSUN..
pastaya bittim ellerine sağlık canım...
http://www.askinbilimi.net/
Yorum Gönder