7 Ağustos 2011 Pazar

FIRINDA AVCI BÖREĞİ



AVCI BÖREĞİ'ni denemeyen kalmamıştır diye düşünüyorum.Yağda kızartılarak hazırlanan bir tariftir.Sağlıklı olması açısından fırında denemenizi öneririm.Çıtır çıtır nefis bir börek olacağından şüpheniz olmasın:)

MALZEMELER
-4 adet yufka
-1 su bardağı galetaunu

Böreğin ara sosu için 
-4 yumurta  
-2 su bardağı süt
-1 çay bardağı  sıvıyağ

iç malzemesi için
-500 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
-karabiber/ tuz

YAPILIŞI
-Soğanlar küp küp doğranarak yağda hafif kavrulur.Ardından kıyma eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
-Karabiberi, tuzu ve cevizi eklenerek kıymalı harç kenara alınır.
-Ara ve üstünün sosu için yumurta ,süt ve yağ bir kaba alınarak çırpılır.
-Yufkanın 1 tanesi serilir.Üzerine hazırlanan sütlü sostan her yerine gelecek şekilde gezdirilir.
-2.yufka üzerine serilir.tekrar sostan üzerine gezdirilir.Eşit olarak 8 üçgen parçaya bölünür.(sigara böreği yapımındaki  gibi kesilir)
-Her üçgenin kenarına hazırlanan kıymalı harç koyularak sigara böreği gibi fakat biraz daha kalın olacak şekilde sarılır.
-Bütün yufkalar bitene kadar aynı  işlem yapılarak tamamlanır.
-Sarılan börekler önce sütlü sosa sonrada galetaununa bulanır.Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir.
-Sıcak olarak servise sunulur.AFİYET OLSUN:)
-NOT: (2 yufka üstüste gelerek her katınada sostan ilave ederek 8 eşit parçaya bölünür.4 adet yufkadan 16 adet börek elde etmiş oluruz.)

19 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Tülinciğim şükür kavuşturana ellerine sağlık.Bizler çok iyiyiz sevgiler..

Gülcan dedi ki...

harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

Fatma dedi ki...

Tülin hanımcım ellerine sağlık canım çok nefis bir börek olmuş afiyet olsun sevgiler:)

Seçil / Yemek Aşkı dedi ki...

ben yapmadım :) ama bilirim tadını lezzetini ellerinize sağlık..

tatesal dedi ki...

Adaşım harika bir börek ellerine sağlık sıcak sıcak çayın yanında harika olur...sevgiler...

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok güzel bir börek olmuş ellerine sağlık,sevgiler.

xcelis dedi ki...

ebet fırında yapalım sahurda yakmasın bizi =) ellerinize sağlık afiyetler olsun

anneminkizıyim dedi ki...

hiim avci bögreyi harika olmus ellerine saglik canim, sevgiler...

evatolyesi dedi ki...

Çok sevdiğim bir lezzet ellerinize sağlık:)

susamcorekotu dedi ki...

bak ben henüz yapmayanlardanım ama yedim:)) eline sağlık

susamcorekotu dedi ki...

bak ben henüz yapmayanlardanım ama yedim:)) eline sağlık

YeMeK vAkTi/AyLiN dedi ki...

ooooooooo Tülin hoşgeldin:)Ben avcıyı fırında denedim ama çok kuru geldi bana yaa kızartması en lezzetlisi böyyle yağ akacak yanlardan aman allahım ne diyorum ben:))Ellerine sğalık canım benimm

Kendimce dedi ki...

Ellerine sağlık Tülincim çok severim ben de fırında yaparım

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Denemeyen bence coktur ve artik senin tariften sonra denerler :) bende firinda olanini tercih ederim ellerine saglik canim.

Tümay Öztürk dedi ki...

Tülinim ellerine sağlık canım nefis duruyor börekler:)

Saglıklımutfak dedi ki...

çok lezzetli oluyor gerçekten. Ellerine sağlık

Hayat Cafe dedi ki...

En sevdiğim börektir.
Fırında ve yağda nasıl olursa olsun.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Hülya dedi ki...

Bayılırım hele de yağda kızarmış olanına :) Bulgurlusu da harika oluyor. Ellerine sağlık Tülincim.

sevimin sayfasi dedi ki...

cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik

LinkWithin