7 Ağustos 2011 Pazar
FIRINDA AVCI BÖREĞİ
AVCI BÖREĞİ'ni denemeyen kalmamıştır diye düşünüyorum.Yağda kızartılarak hazırlanan bir tariftir.Sağlıklı olması açısından fırında denemenizi öneririm.Çıtır çıtır nefis bir börek olacağından şüpheniz olmasın:)
MALZEMELER
-4 adet yufka
-1 su bardağı galetaunu
Böreğin ara sosu için
-4 yumurta
-2 su bardağı süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
iç malzemesi için
-500 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
-karabiber/ tuz
YAPILIŞI
-Soğanlar küp küp doğranarak yağda hafif kavrulur.Ardından kıyma eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
-Karabiberi, tuzu ve cevizi eklenerek kıymalı harç kenara alınır.
-Ara ve üstünün sosu için yumurta ,süt ve yağ bir kaba alınarak çırpılır.
-Yufkanın 1 tanesi serilir.Üzerine hazırlanan sütlü sostan her yerine gelecek şekilde gezdirilir.
-2.yufka üzerine serilir.tekrar sostan üzerine gezdirilir.Eşit olarak 8 üçgen parçaya bölünür.(sigara böreği yapımındaki gibi kesilir)
-Her üçgenin kenarına hazırlanan kıymalı harç koyularak sigara böreği gibi fakat biraz daha kalın olacak şekilde sarılır.
-Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlem yapılarak tamamlanır.
-Sarılan börekler önce sütlü sosa sonrada galetaununa bulanır.Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir.
-Sıcak olarak servise sunulur.AFİYET OLSUN:)
-NOT: (2 yufka üstüste gelerek her katınada sostan ilave ederek 8 eşit parçaya bölünür.4 adet yufkadan 16 adet börek elde etmiş oluruz.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
19 yorum:
Tülinciğim şükür kavuşturana ellerine sağlık.Bizler çok iyiyiz sevgiler..
harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
Tülin hanımcım ellerine sağlık canım çok nefis bir börek olmuş afiyet olsun sevgiler:)
ben yapmadım :) ama bilirim tadını lezzetini ellerinize sağlık..
Adaşım harika bir börek ellerine sağlık sıcak sıcak çayın yanında harika olur...sevgiler...
Çok güzel bir börek olmuş ellerine sağlık,sevgiler.
ebet fırında yapalım sahurda yakmasın bizi =) ellerinize sağlık afiyetler olsun
hiim avci bögreyi harika olmus ellerine saglik canim, sevgiler...
Çok sevdiğim bir lezzet ellerinize sağlık:)
bak ben henüz yapmayanlardanım ama yedim:)) eline sağlık
bak ben henüz yapmayanlardanım ama yedim:)) eline sağlık
ooooooooo Tülin hoşgeldin:)Ben avcıyı fırında denedim ama çok kuru geldi bana yaa kızartması en lezzetlisi böyyle yağ akacak yanlardan aman allahım ne diyorum ben:))Ellerine sğalık canım benimm
Ellerine sağlık Tülincim çok severim ben de fırında yaparım
Denemeyen bence coktur ve artik senin tariften sonra denerler :) bende firinda olanini tercih ederim ellerine saglik canim.
Tülinim ellerine sağlık canım nefis duruyor börekler:)
çok lezzetli oluyor gerçekten. Ellerine sağlık
En sevdiğim börektir.
Fırında ve yağda nasıl olursa olsun.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Bayılırım hele de yağda kızarmış olanına :) Bulgurlusu da harika oluyor. Ellerine sağlık Tülincim.
cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik
Yorum Gönder