Uzun zamandır yapımı pratik olan,elde açma börek tarifi arıyordum.Bu güzel tarifi sevgili Cahide'nin sitesinde görünce denemek istedim.Elde açma börekler içinde en iyi sonuç aldığım bir börek oldu.Yapımı oldukça pratik.İçinde sirke olduğu için çok gevrek oluyor.Denemenizi öneriyorum.Cahide'deye de bu güzel tarifi paylaştığı için teşekkür ediyorum:)
Orjinal tarif için tık tık...
MALZEMELER
-1 su bardağı yoğurt
-1 yumurta
-1 çay bardağı kadar sıvı yağ
-Yarım çay bardağı su
-1 yemek kaşığı sirke
-1 tatlı kaşığı tuz
-4 su bardağı kadar un
İç malzemesi
-6 det haşlanmış patates
-200 gr. Beyaz peynir
-Maydanoz
-Karabiber, kırmızı toz biber
-(Kıymalı veya peynirli iç malzeme de hazırlayabilirsiniz.)
-Üzerine sürmek için eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı
YAPILIŞI
-Hamur malzemeleri bir kaba alınarak yoğrulur.(Katı olmamalı,yumuşak bir hamur olmalıdır.)
-Hamur 6 eşit parçaya bölünür ve üzeri kapatılarak 10 dakika dinlendirilir.
-Ayrılan parçalar oklavayla un serpilerek açılır.(fazla ince olması gerekmiyor)
-Açılan yufkalar dörde bölünür. Üzerine sıvıyağ ve tereyağı karışımı sürülür.
-Geniş kenarlarına iç malzemesi koyularak gül böreği şeklinde sarılır.(dilerseniz tek yufkaya malzemeyi yerleştirip kol böreği gibi sarabilirsiniz..)
-Bütün parçalara aynı işlem uygunalır.Böreklerin üzerine yağ sürüp fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN:)
14 yorum:
çok güzel olmuş, çok da iştah açıcı. ellerine sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Tülincim bende bu tarifi almış listemde bekliyordu:)ellerine sağlık canım benim sunum buradan enfes görünüyor,en kısa sürede bende hazırlayacağım.
öpüyorum kocaman...
ee ben bu böreği çok beğendim. Şeytan diyor şimdi kalk yap.Ellerine sağlık
ellerine sağlık canım benim harika olmuş böreğin
elde açılmada bir başka oluyor
hamurun lezzeti daha farklı bence
afiyetler olsun yiyenlere
öpüyorum canım
Canım nefis görünüyor,eline sağlık..Tarifi hemen yazıyorum:)
Sevgiler..
Elde açma da farklı bir lezzet oluyor ,yavaş yavaş yapanların sayısı azalıyor maalesef,ellerine sağlık,sevgiler
börek zaten severim bir de el açması olunca hiiiç dayanamam :) ellerine sağlık
ah tülin ! :(
keşke beraber yeseydik :=)
nasıl severim......
Çok güzel olmuş yufkalar, çıtır çıtır :)
Eline sağlık canım, bu tarifi cahide de okumuştum gerçekten. bizde hamuru küçük bezelere böler, her bezeyi yağlayıp beşer beşer üstüste koyark hepsini birden açarız ve iç koyup kol böreği veya gül böreği gibi istenen şekilde sararız.güzel bir hafta sonu dilerim esenkal.
Ohh missler gibi kokusu geldi sanki..:))
Elde açma gibisivarmı ama..:)
Ellerine sağlık cnaım.
İyi haftalar.
Elde açılmış böreklerde süper oluyor nedense.Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
sevgiler;
Tülincim yani Güler ablaya katılıyorum. kalkıp yapalım mı şlimdi yoksa atlayıp sana mı gelelim bilemedim:) Ellerine sağlık canım...
ÇOK GÜZEL OLMUŞ CANIM ELLERİNE SAĞLIK.
Yorum Gönder