MALZEMELER
-1su bardağı et suyu
-1 su bardağı arpa şehriye
-Yarım yemek kaşığı domates salçası
-Kuru nane
-Ayçiçek yağı
Terbiyesi için;
8 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Tencereye ayçiçek yağı ilave edilir.Arpa şehriyesi eklenir. Arpa şehriyeler bir süre kavrulup rengi değiştikten sonra yarım yemek kaşığı domates salçası ve kuru nane eklenerek kavurmaya devam edilir. Daha sonra 4 bardak su ve 1 bardak et suyu ilave edilip, pişmeye bırakılır. Bir kapta 8 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta sarısı, bir miktar suyla iyice karıştırılarak, terbiyesi hazırlanır. Çorbanın suyu kaynadıktan sonra terbiyesi ilave edilir. Terbiyenin çorbaya katarken kesilmemesi için biraz çorba suyuyla karıştırılıp, yavaş yavaş çorbaya katmak gerekir. 5-10 dakika daha karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır.Ayrı bir tavada tereyağı ve nane hafif kavrularak çorbanın üzerine gezdirilir.AFİYET OLSUN:)
9 yorum:
Canım ellerine sağlık çorbaya bayılırım sevgiler.
Enfes görünüyor miss gibi..ellerinize sağlık valla:))
Tülincim merhabalar sevgili adaşım nasılsın?
Çorba harika görünüyor,herkesin sevdiği bir lezzet ellerine sağlık...
çok lezzetli görünüyr elerinize sağlık.hayırlı cumalar.
Çocukluğumda en sevdiğim çorbadı..
Benim ufaklıklarda çok severek içerler.
Ellerine sağlık canım.
Çocukluğumda en sevdiğim çorbadı..
Benim ufaklıklarda çok severek içerler.
Ellerine sağlık canım.
Nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
diyorsun ki, eylül kapıdan bakıyor, gerisini siz düşünün !
:=)))))
ellerine sağlık tülinciğim
En sevdiğim çorba çeşitlerindendir. Ellerine sağlık..
Yorum Gönder