8 Ocak 2010 Cuma

TAVUKLU HÜNKAR BEĞENDİ

OSMANLI MUTFAĞINDAN BİR LEZZET


MALZEMELER

-5-6 adet közlenmiş temizlenmiş patlıcan
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 çay baradağı sıvıyağ
-2 su bardağı süt
-1 tatlı kaşığı tuz

Tavuklu bölüm için

-250 gr kuşbaşı doğranmış tavuk
- 2 adet sivribiber ve kırmızı biber
-2 adet domates
-1 tatlı kaşığı salça
-2 adet soğan - tuz
-1 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı tereyağı
-1 çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI

Sıvıyağ ve tereyağı bir tavaya alınır.Yağ ısınınca tavuklar eklenir.Tavuklar sotelendikten sonra doğranan soğan ve biberler ilave edilir.Domatesleride küp küp doğrayıp tavuklara ilave edip sote işlemine devam edilir.salçası tuzu ve karabiberide ilave edilerek 3 dakika karıştırıp ateşten alınır.
Diğer tarafta közlenmiş patlıcanlar bıçak yardımıyla küçük parçalara bölünerek ezilir.Tavaya tereyağı ve sıvıyağ koyulur.Isınınca un eklenir ve 3-4 dakika kavrulur.Rengi sararmaya başlayınca patlıcanlar eklenir.3 dakika kadar da patlıcanla birlikte karıştırılır.Sütü ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir.Sütlede 5 dakika pişirilerek ateşten alınır.(Patetes püresi kıvamında olması gerekir.)Servis sırasında önce patlıcanlar alta gelecek şekilde servis tabağına alınır.Üzerine tavuk sotemiz eklenir.Maydonozla süsleyerek sıcak olarak servise sunulur.AFİYET OLSUN:)

3 yorum:

şehnaz dedi ki...

çok güzel görünüyor..ama tavuklu hiç duymamıştım...ellerine sağlık canım...

TÜLİN dedi ki...

şehnaz denemeni tavsiye ederim.tavuklusuda çok lezzetli oluyor.:)sevgilerr

Esra dedi ki...

Tavuklusunu hiç denememiştim,farklı güzel bir alternatif,ellerine sağlık..

LinkWithin