1 Ocak 2010 Cuma

ELMALI KÖFTE
(Malatya Yöresel)

MALZEMELER

-2 su bardağı yarma (unlu bulgur)Malatya Pazarı Market'lerinde bulabilirsiniz.
-2 su bardağı yoğurt
-4-5 tane ekşi elma
-yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
-3-4 adet kuru soğan
-1 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı erik ekşisi(Malatya Pazarı Market'lerinde bulabilirsiniz)
-Tuz

YAPILIŞI
Yarma, tuz ilâvesi ile yoğrulur. fındık büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır (fotoğraftaki gibi şekil verilir.). Elmalar soyulup büyük parçalar halinde doğranarak hazırlanır.
Diğer tarafta 5-6 bardak su ateş üzerine konur, kaynamaya başlayınca tuz atılır. Elmalar ve köfteler konarak haşlanır. Bu arada bir kaşık un, erik ekşisi ve yoğurt iyice çırpılır, biraz su ilâve edilir. Köftenin suyundan bir miktar alınarak ılıklaştırılır. Karıştıra karıştıra kaynatılır. Kaynayan yoğurt pişen köftelerin üzerine boşaltılır, bir iki taşım kaynayınca ateşten alınır. Servis tabağına boşaltılır. Küp şeklinde doğranmış soğanlar yağla birlikte pembeleştirilir. Köftenin üzerine dökülür. Ilık olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin