22 Ocak 2010 Cuma

KABAK TATLISI

KIŞ MEVSİMİN EN GÜZEL KLASİK TATLISI
MALZEMELER

-1,5 kg. bal kabağı
-1,5 su b. ceviz
-2,5 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI
Kabakların kabukları soyularak dilimlenir.Tencereye kabaklar dizilir ve dizerken her katına şeker serpiştirilir.4-5 saat kadar bekletilir.Beklerken kabaklar su salacaktır pişirirken su koyulmaz.Kısık ateşte pişirilir.Soğuk olarak üzeri cevizle süslenip servise sunulur.AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

bu yıl hiç yapmadığım aklıma geldi bu ttalıyı görünce ellerinize sağlık bal olsun şeker olsun afiyet olsunn

TÜLİN dedi ki...

Teşekkür ederim kalpkurbiye :)sevgiler

LinkWithin