5 Ağustos 2011 Cuma
VİŞNELİ MİLFÖY PASTA
Pastamız oldukça pratik ve lezzetlidir.Milföy hamurunuzu alırken özellikle güzel kabaran, kaliteli markaları tercih etmenizi öneririm.Tarifimiz 12 kişiliktir.İsterseniz sayıyı çoğaltabilirsiniz.Arasına vişne yerine farklı meyvelerden frambuaz,ahududu,böğürtlen,muz v.b.kullanabilirsiniz.
MALZEMELER
-6 adet milföy hamuru
-500gr süt
-3 yemek kaşığı mısır nişastası
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı tereyağı
-2 kahve fincanı şeker
-1 su bardağı dondurulmuş vişne
YAPILIŞI
-Milföy hamurları ortadan ikiye kesilir.
-Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilerek fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
-Sosunu hazırlamak için,süt,şeker,un ve mısır nişastası mikserle çırpılarak ocakta pişirilir.
-Pişirilen sosa tereyağı eklenerek 5 dakika kadar mikserle tekrar çırpılır.
-Milföy hamurları enine ortadan kesilir ve hazırlanan sos üzerine ilave edilir.
-Vişneler dizilerek diğer kesilen milföy parçası üzerine kapatılır.
-Servis sırasında üzerine pudra şekeri serpilir.
NOT:Bekletilmeden servise sunulması gerekmektedir.Kalınca sos, milföyü ıslatarak yumuşatıyor.Hazırlandıktan sonra 10 dakika içinde tüketilmesini tavsiye ederim.AFİYET OLSUN:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
canım eellerine sağlık
milföylü pastan harika olmuş görüntüde süper
sevgiler:)
hımmm vişneye alternatif muz olabilir ama bu kadar şık durmaz :) ellerine sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.
Fransada cok unludur bu milfoy pastalarin her cesidi,seninkide cok guzel gorunuyor hele bide yaz meyvesi visneyle olursa daha guzel olmustur ellerine saglik canim, bu arada bende uzun zamandir blogla pek ilgilenemedigim icin son tariflerini goremedim hepsi icin ellerine emegine saglik optum
süper görünüyor,ellerine sağlık.sevgiler.
çook nefis olmuş canım ellerine sağlık
sevgilerle
Ellerine sağlık arkadaşım. Çok güzel görünüyor. Benimde favorimdir milföy pasta. Çilek zamanı bol bol yaparım bende.
Tülincim hoşgeldin özlettin kendini ellerine sağlık hafif bir tatlı sunumu da çok hoş
Zaman zaman bende yapıyorum harika bir lezzet, eline sağlık..
Yorum Gönder