27 Ağustos 2011 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KÖZLENMİŞ PATLICAN




MALZEMELER

-5 adet orta boy patlıcan
-3 adet orta boy domates
-3 adet yeşil biber
-3 diş sarımsak
-1 adet kuru soğan
-1 tatlı kaşığı şeker
-1tatlı kaşığı tuz
-Maydanoz
-Zeytinyağı

YAPILIŞI
-Patlıcanlar ocakta közlenir.Kabukları soyulurak küp şeklinde doğranır.
-Kabukları soyulan domatesler iri parçalar şeklinde doğranır.
-Yeşil biberler, sarımsaklar ve soğanlar ise daha ince şekilde doğranır.
- Tencereye yeteri kadar koyulan zeytinyağında, ilk olarak soğanlar ve sarımsaklar kavrulur, ardından biberler ilave edilir.
-Biberler de bir süre kavrulduktan sonra patlıcanlar ilave edilir. Patlıcanlar kavrulurken 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yeteri kadar tuz eklenir. Hemen ardından domatesler eklenir
-Domatesler eklendikten sonra tencerin kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişmesi yeterlidir.
-Yemeğimiz piştikten sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenerek ve dilerseniz yoğurt sosuyla servis edilir.AFİYET OLSUN :)



6 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımmmm nasılsın özlemişim patlıcana
aşığım enfes olmuş ellerine sağlık öpüyorum.

anneanneninemekleri dedi ki...

Nefis görünüyor,ellerine sağlık,hayırlı bayramlar.

dokuzuncubulut dedi ki...

Çoook severim bu tarifi. Ellerine sağlık olsun.
İyi bayramlar, sevgiler:))

Unknown dedi ki...

Bol zeytinyağlı nasıl severim anlatamam.
Ekmeği bandıra bandıra yemek istiyoruuuum.
Ellerine sağlık canım
İyi bayramlar.

sibelyalcincom dedi ki...

Ellerinize sağlık patlıcan en çok sevdiğim sebze:)))
Hayırlı bayramlar dilerim:)

ıhlamurcum dedi ki...

Ne güzel resimlemişsiniz, çok iştah açıcı. Ellerinize sağlık

LinkWithin