27 Ağustos 2011 Cumartesi
ZEYTİNYAĞLI KÖZLENMİŞ PATLICAN
MALZEMELER
-5 adet orta boy patlıcan
-3 adet orta boy domates
-3 adet yeşil biber
-3 diş sarımsak
-1 adet kuru soğan
-1 tatlı kaşığı şeker
-1tatlı kaşığı tuz
-Maydanoz
-Zeytinyağı
YAPILIŞI
-Patlıcanlar ocakta közlenir.Kabukları soyulurak küp şeklinde doğranır.
-Kabukları soyulan domatesler iri parçalar şeklinde doğranır.
-Yeşil biberler, sarımsaklar ve soğanlar ise daha ince şekilde doğranır.
- Tencereye yeteri kadar koyulan zeytinyağında, ilk olarak soğanlar ve sarımsaklar kavrulur, ardından biberler ilave edilir.
-Biberler de bir süre kavrulduktan sonra patlıcanlar ilave edilir. Patlıcanlar kavrulurken 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yeteri kadar tuz eklenir. Hemen ardından domatesler eklenir
-Domatesler eklendikten sonra tencerin kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişmesi yeterlidir.
-Yemeğimiz piştikten sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenerek ve dilerseniz yoğurt sosuyla servis edilir.AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Canımmmm nasılsın özlemişim patlıcana
aşığım enfes olmuş ellerine sağlık öpüyorum.
Nefis görünüyor,ellerine sağlık,hayırlı bayramlar.
Çoook severim bu tarifi. Ellerine sağlık olsun.
İyi bayramlar, sevgiler:))
Bol zeytinyağlı nasıl severim anlatamam.
Ekmeği bandıra bandıra yemek istiyoruuuum.
Ellerine sağlık canım
İyi bayramlar.
Ellerinize sağlık patlıcan en çok sevdiğim sebze:)))
Hayırlı bayramlar dilerim:)
Ne güzel resimlemişsiniz, çok iştah açıcı. Ellerinize sağlık
Yorum Gönder