18 Eylül 2009 Cuma

ÇİĞ BÖREK

MALZEMELER
Hamuru için:
- su bardağı ılık süt
-1 yemek kaşığı toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
-2 adet yumurta
-1 çay bardağı sıvıyağ
-Aldığı kadar un

İç harcı için:
-500 gr kg yağsız dana kıyma
-3 adet orta boy kuru soğan ( rendelenmiş)
-1 çay baradağı su
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için: Sıvıyağı

YAPILIŞI
Rendelenmiş Soğan,kıyma tuz ve karabiber karıştırılıp İyice yoğrulurak iç malzeme hazırlanır.Hazırlanan kıymaya bir çay bardağı kadar su ilave ederiz.(hafif sulu olması gerekir.)Diğer tarafta maya şeker ve tuz karıştırılır.Maya kabarmaya başlayınca un, sıvıyağ,yumurta ve süt eklenerek hamur yoğrulur.Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.2 saat kadar hamurun mayalanması için sıcak bir ortamda bekletilir.elma büyüklüğünde bezelere ayırıp,
9-10 cm çapında çok ince olmamak koşuluyla (4-5 mm. kalınlığında) oklavayla hamurlar açılır. Bir yemek kaşığı kadar kıymayı hamurun ortasına koyup kenarları kapatılarak sıvıyağda kızartılır.Dilerseniz içini peynirli,patetesli ,ıspanaklı da yapabilirsiniz.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin