23 Eylül 2009 Çarşamba

FIRINDA KABAK


MALZEMELER


-5 adet köy kabağı(bostan patlıcanına benzeyen yuvarlak kabaklar)
-250 gr yağsız kıyma
- 3yemek kaşığı salça
-3-4 adet domates
-2 adet kuru soğan
-Dilimlenmiş kaşar peyniri
-Tuz-karabiber
-Sıvıyağ


YAPILIŞI


Kabaklar ortadan ikiye bölünürek içleri hafif kazınır ve sıvıyağda hafif kızartılır.Diğer tarafta küp doğranan soğanlar yağda kıyma ile beraber kavrulur.İçine salça tuz karabiberde eklenerek biraz pişirilir.Hazırladığımız kıymalı harcı kızarttığımız kabakların içine koyup üzerine bir dilim kaşar peyniri onunda üzerinede bir dilim domates yerleştirilir.Ayrı bir kapta yağ ve salça hafif kavrulur.Tuz ve 1.5 su bardağı su ilave edilerek kaynatılır.Fırın kabına yerleştirdiğimiz kabakların üzerine salçalı su gezdirilir.Fırında 30 dakika kadar pişirilir.AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin