KABAK TATLISI
KIŞ MEVSİMİN EN GÜZEL KLASİK TATLISI
MALZEMELER
-1,5 kg. bal kabağı
-1,5 su b. ceviz
-2,5 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Kabakların kabukları soyularak dilimlenir.Tencereye kabaklar dizilir ve dizerken her katına şeker serpiştirilir.4-5 saat kadar bekletilir.Beklerken kabaklar su salacaktır pişirirken su koyulmaz.Kısık ateşte pişirilir.Soğuk olarak üzeri cevizle süslenip servise sunulur.AFİYET OLSUN:)
MALZEMELER
-1,5 kg. bal kabağı
-1,5 su b. ceviz
-2,5 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Kabakların kabukları soyularak dilimlenir.Tencereye kabaklar dizilir ve dizerken her katına şeker serpiştirilir.4-5 saat kadar bekletilir.Beklerken kabaklar su salacaktır pişirirken su koyulmaz.Kısık ateşte pişirilir.Soğuk olarak üzeri cevizle süslenip servise sunulur.AFİYET OLSUN:)
2 yorum:
bu yıl hiç yapmadığım aklıma geldi bu ttalıyı görünce ellerinize sağlık bal olsun şeker olsun afiyet olsunn
Teşekkür ederim kalpkurbiye :)sevgiler
Yorum Gönder