LAHANA KÖFTESİ
(MALATYA YÖRESEL)
MALZEMELERiç malzemesi
-300 gr yağsız kıyma
-1 adet soğan
-2 su bardağı pilavlık bulgur
-tuz-karabiber
üzeri için
-Haşlanmış lahana yaprakları
-4-5 adet halka doğranmış kuru soğan
-1 yemek kaşığı salça
-1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
iç malzeme hafif suyla ıslatılarak 5-10 dakika kadar yoğrulur.Lahanaların arasına koyulup ince ince sarılarak avcumuzla sıkılır.Diğer tarafta soğan ve salça yağda sotelenir.Tencereye ,sardığımız lahanalar dizilir ara katlarına ve üzerine de sotelenen soğan
eklenir.Pişerken üzerine bir tabak kapatılır.Arasından görülecek kadar su eklenir.Tencerenin kapağı kapatılarak yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.AFİYET OLSUN:)
1 yorum:
Tülinciğim ellerine sağlık canım....
Yorum Gönder