21 Ocak 2010 Perşembe

SARMISAKLI KÖFTE
(MALATYA YÖRESEL)
MALZEMELER

-2 su bardağı yarma (Malatya Pazarı Market'lerinde bulabilirsiniz)
-1 /2 su bardağı orta bulgur
-4 kaşık tereyağı
-1 demet maydanoz
-3-4 diş sarımsak
-Tuz

YAPILIŞI
Yarma, orta bulgur, tuz ve su ilavesi ile yoğrularak fazla yumuşak olmamak kaydıyla bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur misket büyüklüğünde parçalara ayrılır, yuvarlanır. Ortasına hafifçe bastırılır. Kaynayan tuzlu suda haşlanır. (Haşlanıp haşlanmadığını anlamak için köfte alınır. Kaşıkla ikiye ayrılır, içerisinde kuru bulgur görünmüyorsa haşlanmış demektir.)
Diğer tarafta bir tava içerisinde tereyağı, soyularak çok az tuzla ezilmiş sarmısak sotelenir, içerisine sıcak köfteler ilâve edilir.Kıyılmış maydanoz,tuz karıştırılır. Ateşten alınarak sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN:)

1 yorum:

KUMSALDA dedi ki...

BUNU ACILI DOMATES SOSU ILE SARIMSAKLI YEMEK EN BUYUK KEYFIM ENFES BISEY ELLERINE SAGLIK

LinkWithin