15 Ocak 2010 Cuma
ZEYTİNYAĞLI AYVALI KEREVİZ
Kerevizin yoğun kokusu,farklı tadı dolayısıyla fazla tüketilmez.Benimde zorlanarak yediğim sebzelerdendir.Fakat bu şekilde pişirildiğinde tadı muhteşem oluyor.Kereviz sevmeyenlerin mutlaka denemesini tavsiye ederim:)Özellikle ayva ve portakal suyuyla piştiğinde bambaşka bir tada dönüşüyor.
MALZEMELER
-2 adet kereviz
-2 adet ayva
-2 adet havuç
-2 adet kuru soğan
-Yarım su bardağı zeytinyağı
-1 su bardağı portakal suyu
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 yemek kaşığı un
-1 adet limonun suyu -Tuz
YAPILIŞI
Kerevizler ve ayvalar soyularak elma dilimi şeklinde dilimlenir ve unlu,limonlu suda 1 saat bekletilir.Daha sonra unlu limonlu sudan süzülür. ( unlu limonlu sudan 1çay bardağı ayrılır.)Tencerenin en alt katına kerevizler, üzerine ayvalar ,dilimlenen havuçlar ve halka şeklinde doğranan soğanlar dizilir.Zeytinyağı, tuz,şeker,ayırdığımız 1 çay bardağı unlu limonlu su ve portakal suyu ilave edilerek pişirilir.Soğuk olarak, limon suyu ile servise sunulur.AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
sunum süper ellerine emeğine sağlık canım...
pembe tatlar sagol canım.kesınlıkle hoş bir lezzet tavsıye ederım.:)sevgilerr
Yorum Gönder