4 Eylül 2011 Pazar

YÖRESEL KURU PATLICAN DOLMASI



MALZEMELER
-50 adet kuru patlıcan
-Her patlıcan için 1 tatlı kaşığı pirinç (1 çay bardağıda fazladan ekleyin)
-5 adet büyük soğan
-10 diş sarmısak
-1 su bardağı kuru nane
-2 yemek kaşığı biber salçası (isteğe göre acı olabilir)
-1 yemek kaşığı domates salçası
-2 tatlı kaşığı pul biber( acı sevmeyenler ilave etmeyebilir)
-yarım çay bardağı ayçiçek yağı
-1 çay bardağı kadar zeytinyağı
-Tuz
-Yarım su bardağında eritilmiş 1 tatlı kaşığı  limon tuzu

-Ayrıca pişerken üzerine  eklemek için
 1 çay kaşığı suda eritilmiş limon tuzu

YAPILIŞI
-Kuru patlıcanlar suda 20 dakika haşlanarak yumuşaması sağlanır.Suyu süzülerek kenara alınır.
-Soğanlar ve sarmısaklar rondoda çekilir.Yıkanan pirinçlerin üzerine eklenir.
-Diğer malzemelerde pirinçli harca  ilave edilerek karıştırılır.
-Patlıcanların yarısına kadar hazırlanan iç malzeme doldurularak, ağızları elle bastırılıp kapatılır.
-Tencereye dizilen patlıcanların üzerini geçecek kadar sıcak su, suda eritilen limon tuzu,biraz tuz ve çok az yağ ilave edilir.
-Tenceredeki patlıcanlar hızlı ateşte kaynadıktan sonra , kısık ateşte 1.5 saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
AFİYET OLSUN:)



12 yorum:

Şehnaz dedi ki...

hımm bayılırım..ellerine sağlık canım..

LEZZETİKRAM dedi ki...

nefis oluyor ellerine sağlık :)

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

oyy oyy olsada yesem :))
ellerine sağlık canım benim
harika görünüyorar
sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik

Adsız dedi ki...

1 su bardağı kuru nane fazla değil mi?

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

adsız 1 su bardağı nane cok degil orjinal tarifte daha çoktu ben azalttım:)

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık,nefis görünüyor,sevgiler

Şirince Tatlar dedi ki...

baylırım ben bu dolmaya..gaziantep te kaldığım dönemlerde yemiştim ilk olarak..o gün bugündür tadı damağımdadır hep:)) ellerinize sağlık..

Nilgün dedi ki...

Bayılırım kışın her hafta dolabımdan eksik olmaz Hele antep kurusuyla. Ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Canım çok severim kuru patlıcan dolmasını..
İnanılmaz güzel bir lezzet..
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

1 su bardağı nane inanılmaz. Ama siz denediğnize ve beğendiğinize göre bizlerde gönül rahatlığı ile deneyebiliriz:-) Ellerinize sağlık...
Özlem

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Sevgili Özlem,su bardağı derken çok büyük boy değil.küçük boy bir su bardağı diyelim:)orjinal tarifte 1 kase dolusu olması gerekiyor bende senin gibi düşünerek azalttım.LEzzet olarak güzeldi. Sevgiler :)

LinkWithin