MALZEMELER
-10 diş sarmısak
-1 su bardağı kuru nane
-2 yemek kaşığı biber salçası (isteğe göre acı olabilir)
-1 yemek kaşığı domates salçası
-2 tatlı kaşığı pul biber( acı sevmeyenler ilave etmeyebilir)
-yarım çay bardağı ayçiçek yağı
-1 çay bardağı kadar zeytinyağı
-Tuz
-Yarım su bardağında eritilmiş 1 tatlı kaşığı limon tuzu
-Ayrıca pişerken üzerine eklemek için
1 çay kaşığı suda eritilmiş limon tuzu
YAPILIŞI
-Kuru patlıcanlar suda 20 dakika haşlanarak yumuşaması sağlanır.Suyu süzülerek kenara alınır.
-Soğanlar ve sarmısaklar rondoda çekilir.Yıkanan pirinçlerin üzerine eklenir.
-Diğer malzemelerde pirinçli harca ilave edilerek karıştırılır.
-Patlıcanların yarısına kadar hazırlanan iç malzeme doldurularak, ağızları elle bastırılıp kapatılır.
-Tencereye dizilen patlıcanların üzerini geçecek kadar sıcak su, suda eritilen limon tuzu,biraz tuz ve çok az yağ ilave edilir.
-Tenceredeki patlıcanlar hızlı ateşte kaynadıktan sonra , kısık ateşte 1.5 saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
AFİYET OLSUN:)
-50 adet kuru patlıcan
-Her patlıcan için 1 tatlı kaşığı pirinç (1 çay bardağıda fazladan ekleyin)
-5 adet büyük soğan-10 diş sarmısak
-1 su bardağı kuru nane
-2 yemek kaşığı biber salçası (isteğe göre acı olabilir)
-1 yemek kaşığı domates salçası
-2 tatlı kaşığı pul biber( acı sevmeyenler ilave etmeyebilir)
-yarım çay bardağı ayçiçek yağı
-1 çay bardağı kadar zeytinyağı
-Tuz
-Yarım su bardağında eritilmiş 1 tatlı kaşığı limon tuzu
-Ayrıca pişerken üzerine eklemek için
1 çay kaşığı suda eritilmiş limon tuzu
YAPILIŞI
-Kuru patlıcanlar suda 20 dakika haşlanarak yumuşaması sağlanır.Suyu süzülerek kenara alınır.
-Soğanlar ve sarmısaklar rondoda çekilir.Yıkanan pirinçlerin üzerine eklenir.
-Diğer malzemelerde pirinçli harca ilave edilerek karıştırılır.
-Patlıcanların yarısına kadar hazırlanan iç malzeme doldurularak, ağızları elle bastırılıp kapatılır.
-Tencereye dizilen patlıcanların üzerini geçecek kadar sıcak su, suda eritilen limon tuzu,biraz tuz ve çok az yağ ilave edilir.
-Tenceredeki patlıcanlar hızlı ateşte kaynadıktan sonra , kısık ateşte 1.5 saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
AFİYET OLSUN:)
12 yorum:
hımm bayılırım..ellerine sağlık canım..
nefis oluyor ellerine sağlık :)
oyy oyy olsada yesem :))
ellerine sağlık canım benim
harika görünüyorar
sevgiler:)
Ellerinize saglik
1 su bardağı kuru nane fazla değil mi?
adsız 1 su bardağı nane cok degil orjinal tarifte daha çoktu ben azalttım:)
Ellerine sağlık,nefis görünüyor,sevgiler
baylırım ben bu dolmaya..gaziantep te kaldığım dönemlerde yemiştim ilk olarak..o gün bugündür tadı damağımdadır hep:)) ellerinize sağlık..
Bayılırım kışın her hafta dolabımdan eksik olmaz Hele antep kurusuyla. Ellerine sağlık..
Canım çok severim kuru patlıcan dolmasını..
İnanılmaz güzel bir lezzet..
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
1 su bardağı nane inanılmaz. Ama siz denediğnize ve beğendiğinize göre bizlerde gönül rahatlığı ile deneyebiliriz:-) Ellerinize sağlık...
Özlem
Sevgili Özlem,su bardağı derken çok büyük boy değil.küçük boy bir su bardağı diyelim:)orjinal tarifte 1 kase dolusu olması gerekiyor bende senin gibi düşünerek azalttım.LEzzet olarak güzeldi. Sevgiler :)
Yorum Gönder