18 Eylül 2009 Cuma
ÇITIR MANTI
MALZEMELER
-3 adet yufka
-250 gr kıyma
-1 adet soğan
-1 yemek kaşığı salça
-karabiber-tuz
-sıvıyağ
-1 çorba kaşığı tereyağı
Sosu için
-yoğurt
-1diş sarmısak
-tuz
YAPILIŞI
Yufkayı serip üzeri hafif sıvıyağla yağlanır.Sıkı sıkı sarılarak ince bir rulo yapılır.3 adet yufka bu şekilde sarılıp bittikten sonra 2 parmak genişliğinde kesilir.Kestiğimiz parçalar sıvıyağda harmanlanır.Yağlı kağıt serilmiş fırın kabında 200 derecede pişirilir.(dilerseniz sıvıyağda kızartabilirsiniz, daha lezzetli oluyor)Diğer tarafta soğan küp küp doğranarak tereyağı ve biraz sıvıyağ ile kavrulur.Kıyması, karabiber,tuz ve salçası ilave edilirek salça eriyince kavurma işlemi bitirilir.Fırından çıkardığımız yufkaların üzerine önce sarmısaklı yoğurt onun üzerinede kavurduğumuz kıyma sosu dökülür.Kıyılmış maydonozla süslenerek sıcak olarak servise sunulur.AFİYET OLSUN:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
çok pratik ve leziz görünüyor kesınlıkle denıycem ellerinize sağlık..sevgiler...
Yorum Gönder