16 Aralık 2009 Çarşamba

DOMATESLİ PİLAV


MALZEMELER

-2 kase pirinç
-2 adet domates
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz

YAPILIŞI

Pirinç sıcak suyla ıslatılmış olarak 3-4 saat kadar bekletilir.Tencereye tereyağını ve sıvıyağını ekleyerek eritilir. Soğuk suda yıkanarak süzülen pirinçler yağa ilave edilir.pirinçler 5 dakika yağda kavrulur.Kabukları soyulmuş ,rendelenmiş domates ve tuz eklenerek kavurma işlemine devam edilir.Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyularak kısık ateşte pişirilir.Piştikten sonra 10 dakika demlenmesi beklenirek sıcak olarak servise sunulur.AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin