10 Aralık 2009 Perşembe

SİMİT PİLAVI

SİMİT PİLAVI MALATYA'YA ÖZGÜ ÇOK İNCE BİR BULGURLA YAPILAN BİR ÇEŞİT PİLAVDIR.

MALZEMELER

-2 adet Kuru soğan
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 kase Malatya simit bulgur(Malatya Pazarı Market'lerinde bulabilirsiniz.)
-2 kase et suyu veya su
-1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası

YAPILIŞI

Pilav tavasında küp seklinde doğranmış soğan yağla öldürülür, salçası ilave edilir.Su kaynayınca tuz ilave edilir. Simit bulgur eklenip hafif kavrulurak suyu koyulur. Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir.Servis tabağına alınır. Üzerine arzu edilirse kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Yeşil soğan ve tursu ile servis yapılır.AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin