3 Aralık 2009 Perşembe

İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER

İçi için:-250 gr. yağlı kıyma
-2-3 baş kuru soğan
-2-3 kaşık katı yağ
-5-6 dal maydanoz
-Tuz-karabiber

Dışı için:
-1/2 kg. yağsız iki kere çekilmiş kıyma
--1 kg. orta bulgur-1 çay bardağı irmik
Tuz -1 adet yumurta

YAPILIŞI

İçinin hazırlanması: 250 gr. kıyma ile küp şeklinde doğranmış soğan, yağla birlikte kavrulur. Ateşten alınarak tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ilâve edilerek karıştırılır.Buzdolabında soğumaya bırakılır.
Dışının hazırlanması: Orta bulgur, yağsız kıyma tuz ve su ilâvesiyle iyice yoğrulur. Hamur macun kıvamına gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edilir. ( hamur tüm olarak yoğrulduğu kaba yüksekten atılır. Tepsiye yapışmıyorsa olmuş demektir.) Yoğrulan hamur yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. İçi oyularak önceden hazırlanan kıymalı harç koyularak oval şekilde kapatılır
Tencerede su kaynatılır ve hazırlanan köfteler tuz ialevsi olan suda haşlanır.(köfteler kaynayıp suyun üzerine çıkınca pişmiştir.Yaklaşık 7-8 dakika) haşlanan köfteleri yumurtaya bulayıp kızartabilirsiniz.Sadece haşlanarakta yenebilir.Fotoğraftaki köfteler yumurtaya bulanarak kızartılmıştır.Deepfrizde saklamak istersek köfteleri haşladıktan sonra kaldırmalıyız.AFİYET OLSUN :)

2 yorum:

TATESAL dedi ki...

Selam adaşım,içli köfteye bayılırım,ellerine sağlık....
bende beklerim...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Tülinciiiiiiiimmm ellerine sağlık canım bayılırım içli köfteye ahhhh birde öğreten olsa dolabımdan eksik etmem en iyisi mantı günü yerine içli köfte günü yapında ben de o sayede sizi izleyip öğreneyim:)))

LinkWithin