1 Aralık 2009 Salı

BİLİK
Ata ,dede dostumuz Sevgili Türkan Teyze'min benim çocukluğumdan beri lezzetle yaptığı, artık onunla bütünleşmiş ve hepimizin sevdiği bilik tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Türkan Teyze Malatya yemeklerini ve kendine özgü oluşturduğu tarifleriyle harika lezzetlerin sunumunu yapmaktan her zaman keyif alır.Ellerine sağlık Türkan Teyze'ciğim:)

MALZEMELER
- 1 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı yoğurt
-1kg un
-1 küçük paket kuru maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 su bardağı sıvıyağ
-2 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
-1tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Bütün malzeme karıştırma kabına alınarak yoğrulur.Hazırlanan hamur 1-2 saat kadar sıcak bir yerde üzeri örtülerek mayalanması için bekletilir.Mayalanan hamurdan parçalar alınıp elde önce yuvarlanarak sonra da yassı şekil verilerek fırın tepsisine dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece ısıda fırında pişirilir.AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin