23 Aralık 2009 Çarşamba

KADAYIF DOLMASI

Erzurum yöresine ait muhteşem tadıyla vazgeçemeyeceğimiz bir tatlı...
Yapımıda oldukça pratik.
MALZEMELER
-500 gr tel kadayıf
-4 adet yumurta
-Ceviz
Şerbeti için
-2 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
kızartmak için
-Sıvıyağ

YAPILIŞI

Avucumuza kadayıfı serip arasınada cevizi yerleştirip dolma sarar gıbı sararak hazırlanır.Çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.Kaynamış ve orta sıcaklıktaki şerbete kızartılan kadayıflar koyulur ve 5 dakıka sonra şerbetten çıkartılarak servis yapılır.Bu tatlının sıcakken yenilmesi önerilir.AFİYET OLSUN:)


1 yorum:

aysemmutfakta dedi ki...

ziyaretine tşk ediyorum.tariflerin çok güzel ellerine sağlık.kadayıf dolmasını çok severim ama hiç denemedim.ee artık tarif elimde banada denemek kalıyor sevgilerimle....

LinkWithin