15 Aralık 2009 Salı

SIKMA KÖFTE
(MALATYA YÖRESEL)
MALZEMELER

-2 su bardağı yarma
-1 /2 su bardağı orta bulgur
-4-5 adet yeşil biber
-3-4 adet domates
-2 adet kuru soğan
-2 kaşık salça
-3 Kaşık tereyağı ve 1 çay bardağı kadar sıvıyağ
-200 gr. kıyma
-1 demet maydanoz
-4-5 diş sarmısak
-Tuz ve karabiber










YAPILIŞI
Yarma, orta bulgur, tuz ve su ilavesi ile yoğrularak fazla yumuşak olmamak kaydıyla bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur misket büyüklüğünde parçalara ayrılır, yuvarlanır. Ortasına hafifçe bastırılır. Kaynayan tuzlu suda haşlanır. (Haşlanıp haşlanmadığını anlamak için köfte alınır. Kaşıkla ikiye ayrılır, içerisinde kuru bulgur görünmüyorsa haşlanmış demektir.)
Diğer tarafta küp şeklinde doğranmış soğanlar, yağda kıyma ile birlikte kavrulur. İnce doğranmış biber, kabukları soyularak küp şeklinde doğranmış domates, tuz ve biraz salça katılarak karıştırılır. Haşlanan köfteler, süzgece alınarak süzülür. Hazırlanan sosun içerisine atılır ve süzdüğümüz sudan yarım su bardağı kadar köftenin içine eklenerek karıştırılır. En son kıyılmış maydanoz ilave edilir. Sıcak olarak servise sunulur. AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

annemineli dedi ki...

Çok beğendim,takipcinim.Ellerine sağlık,sevgilerrrr.

TÜLİN dedi ki...

tşk ederimm:)bende sizi takibe aldım sevgilerr..:)

LinkWithin